Wat zijn de beste accessoires voor op wintersport?

Als je op wintersport gaat moet je je goed voorbereiden op het weer en de eventuele extreme sporten die je gaat doen. Of je nu gaat skiën, snowboarden of sleetje rijden. De wintersport is vaak erg koud, maar kan soms ook verrassend warm zijn boven aan de berg. Zorg er daarom voor dat je goed voorbereid op reis gaat, onderstaand vind je een lijstje met spullen die handig kunnen zijn om mee te nemen.

Opbergen van wintersportspullen

dakine mission 25l black rugzakAls je gaat skiën of snowboarden ben je vaak al snel een dag van huis. Het is daarom belangrijk om een goede manier te hebben om je spullen mee te nemen. Een van de beste rugzakken is de Dakine Misson 25L, deze rugzak van 25 liter is erg multifunctioneel en ook prima geschikt voor dagelijks gebruik. De rugzak beschikt over een laptop-sleeve, een zakje voor ski-bril en een vakje voor je overige kleine spullen. Ook zitten er twee straps aan de voorkant waarin je je snowboard kan hangen. Op deze manier ben je tijdens het snowboarden altijd verzekerd van een fijne rugzak! Zoek je toch liever zelf een rugzak uit? Kijk dan hier voor het hele aanbod ski-rugzakken.

Wil je liever je ski’s of snowboard los in een tas opbergen? Bijvoorbeeld voor tijdens de heen en terugreis, of voor tijdens je verblijf? Dan is voor de skiërs onder ons de Dakine ski sleeve single 175cm Strata een zeer geschikte tas. Deze tas bied ruimte aan twee ski’s en twee skistokken. Voor de snowboarders zijn er uiteraard andere tassen, omdat een snowboard vaak wat groter is, en er voor het snowboarden geen stokken nodig zijn. De Dakine low roller 165cm strata is een mooie, ruime tas voorzien van twee wieltjes en een gewatteerde binnenkant. Op deze manier bescherm je je snowboard optimaal, en kom je ook nog eens in stijl aan!

Veiligheid op wintersport

Skiën en snowboarden blijft een relatief gevaarlijke sport/bezigheid. Daarom is het erg belangrijk om goed aan de veiligheid te denken en de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen. Uiteraard hopen we dat u een fijne wintersport heeft zonder ongevallen, maar mocht er wat gebeuren kunt u maar beter goed voorbereid zijn.

ortovox-first-aid-light-kitHet eerste waar je aan denkt bij veiligheid is EHBO. Het is daarom altijd verstandig om samen met iemand te gaan die een EHBO cursus heeft gehad, en weet wat hij of zij moet doen in geval van een noodsituatie. Boven in de bergen zijn er natuurlijk niet veel gelegenheden of andere mensen in de buurt. Daarom is het altijd handig om een EHBO-setje bij te hebben. Uiteraard moet dit een klein maar compleet setje zijn. De Orthodox First Aid Light is een EHBO-kit die boordevol handige spullen zit, en toch slecht 297 gram weegt waardoor deze zeer makkelijk mee te nemen is.

Voorkomen is echter beter dan genezen, zorg daarom altijd voor voldoende beschermende kleding. En ook voldoende kleding tegen onderkoeling. Verder is het belangrijk om een goede wintersport-helm te hebben. Deze zorgt er voor dat je hoofd tijdens een val goed beschermd blijft. Je kunt bij de wintersport namelijk erg hoge snelheden halen. Daarnaast zorgt een goede skibril dat er geen stof, sneeuw of steentjes in je ogen komen, en beschermt deze ook nog eens tegen schadelijke zonnestralen.

De techniek staat tegenwoordig niet stil, zo zijn er ondertussen rugzakken ontwikkeld met daarin een airbag systeem. Ga je off-piste skiën? Dan is een rugzak met ABS een zeer welkome gast. Een goed voorbeeld van zo’n rugzak is de Dakine ABS Signal 25L Portway. Mocht je namelijk toch in een lawine terecht komen, dan blazen zich twee grote airbags op en gaat er automatisch een alarmsignaal naar de hulpdiensten. Op deze manier blijft u ook in een lawine veilig en kunt u makkelijk gered worden!

Koubescherming

Op wintersport is het vaak erg koud. Zorg er daarom voor dat je hier altijd optimaal tegen beschermd bent. Dit kan op vele manieren. Maar goede kleding is altijd een goed begin. Soms kan het op wintersport ook erg warm zijn. Zorg dan altijd dat je je kleding uit trekt, want als je later in een kouder gebied komt kan je zweet bevriezen en kan je bevriezingsverschijnselen krijgen. Zorg er ook altijd voor dat je hoofd goed beschermd is tegen de koud. Dit kan met een beanie, een helm of een hoofdband. Daarnaast is je nek ook erg vatbaar voor de kou. Een Buff nekwarmer en head-liner zijn een perfecte combinatie om je hoofd en nek warm te houden onder je helm.

Zonnebrandcreme voor wintersportZonbescherming

Ook al is het vaak koud op wintersport. Een zonnesteek is toch een veel voorkomende klacht bij skiers en snowboarders. Zorg er dus voor dat je goed voorbereid bent op de hoge UV-factor die je kan hebben op wintersport. Dit effect kan ook nog eens versterkt worden door de witte sneeuw die de zon weerkaatst. Het is daarom erg belangrijk om een goede zonnebril mee te nemen, of een uv-beschermende skibril. Daarnaast is er UV werende kleding zoals de Buff UV headband welke door de stof UV bescherming bied. Zorg daarnaast ook voor goede zonnebrand zodat je nier verbrand. Zorg er voor dat je je elke dag minimaal twee keer insmeert met een goede zonnebrandcreme.

Onderhoud en beveiliging

Als laatste is het natuurlijk ook erg belangrijk om je materiaal goed te onderhouden. Zorg er daarom voor dat je skis en snowboard altijd goed in de wax staan en laat ze regelmatig slijpen door een professional. Er zijn verschillende soorten wax op de markt, met elk andere eigenschappen. Verdiep je hier goed in om de wax te kiezen die het beste bij je stijl past. Zorg ook altijd voor een goede scraper of een stevige borstel om wasresten te verwijderen uit groeven en van de randjes. Op deze manier geniet je optimaal van je wintersport. Om diefstal van je spullen te voorkomen kan je je skis en snowboard vastzetten met een Dakine Cool lock. Op deze manier zijn je spullen altijd veilig en is de kans dat ze meegenomen worden veel kleiner.

Plaats een reactie