5 redenen waarom Gran Canaria dé bestemming is wanneer Spanje weer op groen gaat!

Voor de kust van Noordwest Afrika ligt het derde grootste Canarische eiland, Gran Canaria. Bekend om zijn witte zandstranden, zwarte lava, prachtige natuurgebieden en de bruisende hoofdstad Las Palmas, is dit een geweldige vakantiebestemming in zowel de zomer als de winter. Wanneer Spanje op groen gaat en het weer helemaal veilig is om te reizen, is een vakantie naar Gran Canaria precies wat je nodig hebt. Je kunt er lekker overwinteren en genieten van de levendige sfeer en de authenticiteit. Om deze 5 redenen moet je dit prachtige eiland dan ook zeker gaan bezoeken zodra het weer kan:

Je kunt er een exotische kamelensafari boeken in de betoverende duinen van Maspalomas

Maspalomas is een populaire bestemming in het zuiden van Gran Canaria en staat bekend om zijn uitgestrekte, betoverende kustduinen. Deze vallen onder het natuurreservaat Maspalomas Duinen, waar je ook prachtige lagunes en palmbossen vindt. Maar wat nog wel het meest speciaal is aan deze plaats, is dat je er als de beste kameel kunt rijden. Er worden onder andere kameelsafari’s aangeboden, waarbij je je waant in de Sahara woestijn. Een unieke ervaring! Boek een last minute naar Maspalomas en ontdek het zelf.

De temperatuur is het hele jaar door heerlijk

Wanneer het in de zomer soms zelfs té heet kan worden op Gran Canaria, zijn de temperaturen tijdens de winter en de herfstmaanden echt heerlijk. De gemiddelde temperatuur in januari ligt nog boven de 20 graden. En aangezien de zomer in Nederland nu toch echt voorbij is en de winter eraan komt, is dat een goede reden om een vakantie naar Gran Canaria te boeken. Hopelijk gaat Spanje dus snel weer op groen, zodat jij vast kunt beginnen met inpakken! Houd het laatste nieuws goed in de gaten zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

De gastronomie van Gran Canaria is buitengewoon

Voor Bourgondiërs is Gran Canaria een walhalla. Het eiland kent zijn geheel eigen eetcultuur met de lekkerste traditionele streekgerechten. Deze zijn overal op het eiland te vinden; het enige wat je hoeft te doen is je neus te volgen! Proef hoe dan ook de heerlijke papas arugadas (aardappelen), verschillende verse vissoorten, queso de flor (bloemenkaas) en polvito (een zoet dessert). Daarnaast mogen de smaakvolle wijnen natuurlijk niet ontbreken. Proost!

Drukte vermijden is gemakkelijk in een van de uitgestrekte natuurgebieden

Ook al is het weer mogelijk om te reizen wanneer Spanje op groen gaat, toch is het verstandig om voorzichtig te zijn. Gelukkig zijn er op Gran Canaria genoeg mogelijkheden om aan de drukte te ontsnappen, bijvoorbeeld in de mooie natuur. Zo herbergt het eiland verschillende uitgestrekte biosfeerreservaten, beschermde natuurgebieden en Nationale Parken. Hier kun je je lekker uitleven en hoeft je niet bang te zijn om tegen iemand aan te botsen…

Er valt op Gran Canaria altijd wel wat te beleven

Je hoeft niet bang zijn om je te vervelen op Gran Canaria; er is altijd wel iets te doen. Het eiland houdt zich veel bezig met het organiseren van leuke evenementen, zowel in de zomer als in de winter. Zo kun je de wintercarnaval in Las Palmas beleven, naar een zandsculpturen festival, tal van sportmogelijkheden beoefenen, interessante musea afstruinen, lokale markten bezoeken etc. Tel daar de tientallen mooie stranden, sfeervolle dorpjes, unieke natuur en wellness ressorts bij op en je dagen op het eiland zijn compleet gevuld!

Twijfel dus niet langer; boek zodra het weer kan jouw ultieme vakantie naar Gran Canaria. Laat dit geweldige eiland je verrassen.

Plaats een reactie