Vakantie Afrika

Een vakantie naar Afrika staat bij veel mensen op de bucketlist. Wanneer we aan Afrika denken, dan denken we vaak allereerst aan de safari in Afrika met zijn big five. Maar Afrika heeft nog zoveel meer moois te bieden! Er zijn prachtige landschappen te bezichtigen, er is een grote hoeveelheid aan cultuur op dit continent te vinden.

Een vakantie naar Afrika is gegarandeerd een succes. Zorg er wel voor dat je je vakantie vooraf goed plant zodat je zeker weet dat je de bezienswaardigheden in Afrika kan zien tijdens je reis. Wij hebben een hoop informatie over een vakantie naar Afrika voor je verzameld en op deze pagina samengevoegd.

Wat is de beste tijd om op vakantie te gaan in Afrika?

Als je rekening wilt houden met het klimaat dan is de tijd niet eens heel belangrijk. Toch is het klimaat niet overal hetzelfde. Het is namelijk zo dat in het oosten en het zuiden een zeeklimaat geld. Maar als je kijkt naar de lage landen rond Kaapstad spreek je over een mediterraan klimaat. Het westen heeft een woestijnklimaat en het noorden een tropisch en steppeklimaat.

De temperaturen verschillen dus nogal en dat maakt de vraag wat is de beste tijd om op vakantie te gaan in Afrika meteen een goede vraag.  Van april tot oktober zijn het in Afrika de wintermaanden, voor een safari in het Krugerpark is het dan de beste tijd qua temperaturen. Doordat het droog is concentreert het wild zich rond de drinkplaatsen. In de vroege ochtend is het nog erg fris, maar in de loop van de dag komt de temperatuur toch uit boven de 20 graden. In de zomer is het een stuk heter. Dan komt de temperatuur rond de 35 graden en kan er een stuk meer neerslag vallen. Het gras is dan ook een stuk hoger en wordt het spotten van roofdieren een stuk moeilijker. Een regenseizoen kennen ze hier eigenlijk niet. Toch is het zo dat het in de zomermaanden een stuk meer regent. De maanden December, Januari en Februari kunnen daarom ook wel als regenseizoen worden benoemd. Wil je dus vooral dieren spotten? Dan raden wij je aan om in de wintertijd (voor ons zomer) naar Afrika te gaan.

Blogberichten over Afrika

Op safari in Afrika

Afrika, de wereld in een land. Dit land is enorm divers en daardoor een waar spektakel.  Afrika is dan ook bij uitstek het perfecte continent om op safari te gaan. Of je je nu in een kleinere groep of met familie gaat, het is en blijft prachtig. De vijf meest mooie landen voor op safari in Afrika te gaan zijn toch wel:

  • Tanzania Met het grootste natuurspektakel aan het begin en einde van het regenseizoen The great migration. Meer dan een miljoen zebra’s en gnoes rennen dan over de savanne op zoek naar vers gras.
  • Kenia Tsavo np met zijn okerrode landschap en de grote olifantenpopulatie.
  • Botswana Voor de echte avonturiers, staat bekend om haar enorm veel verschillende dieren.
  • Zuid-Afrika met zijn talloze nationale parken, bekende groot wildsoorten en de plek waar shaka zulu nog gejaagd heeft.
  • Namibië De hoogste zandduinen ter wereld met 50 tinten rood.

All inclusive vakanties in Afrika

Een all inclusive vakantie in Afrika bezorgt iedereen een glimlach op zijn of haar gezicht. Exotische palmenstranden, enorm veel luxe resorts, dit zijn toch wel de perfecte hoogtepunten voor een zonvakantie? Of je nu wilt relaxen, op safari wilt gaan of wilt gaan zwemmen in een paradijselijke zee, ook dit is mogelijk in Afrika. Een ding is zeker, luxe, eten, drinken en genieten zijn hier een standaard verzorging.

Populaire reizen naar Afrika

[products limit=”4″ columns=”4″ category=”populaire-reizen-afrika”]

Overzicht van alle landen in Afrika

Klik op een land voor meer informatie

 

Aanbieders van reizen naar Afrika

Er zijn verschillende reisorganisaties die reizen naar Afrika aanbieden. Klik hieronder op het logo of de link om alle recente reizen naar Afrika bij elke aanbieder te bekijken