Duitsland

Duitsland staat bekend om het bier, de braadworst, en om de tweede wereldoorlog. Toch heeft het land inmiddels een positieve status gekregen en wordt het regelmatig bezocht als vakantiebestemming vanwege de mooie steden, maar ook de wilde natuur.

Blogberichten over Duitsland

Land en cultuur

Duitsland ligt in Centraal-Europa en heeft met 80 miljoen inwoners het grootste inwoneraantal van alle landen in de Europese Unie. Duitsland heeft zijn naam pas sinds 1949, daarvoor heette het het Duitse Rijk.

Duitsland bestaat uit zestien deelstaten, ook wel provincies genoemd, waarbij elk deel een eigen dialect heeft. Dit kan voor Duitsers onderling soms zelfs onverstaanbaar klinken

Duitsland staat bekend om zijn filosofische inslag waarbij filosofen als Kant, Hegel en Nietsche erg populair zijn. Ook staat Duisland bekend om de architectuur van de, nog bewaarde, middeleeuwse steden en dorpen waarbij Slot Neuschwanstein een erg populaire bezienswaardigheid is.

De gesproken taal in Duitsland is Duits, een Germaanse taal die nauw verwant is aan de Nederlandse en Noord-Europese talen. De standaard gesproken taal is Hochdeutch. Wel spreken de meeste Duitsers ook Engels vanwege de populariteit.

Klimaat

Het grootste gedeelte van Duitsland heeft een gematigd klimaat omdat het ligt tussen het maritieme klimaat vanuit het westen en het continentale klimaat vanuit het oosten. Het weer in Duitsland is goed te doen omdat het milde zomers heeft en frisse winters.

Duitsland heeft meerdere grote natuurgebieden, waaronder veel bossen zoals het Zwarte woud en het Harzgebergte. In deze gebieden is het weer koeler dan in een grote stad. Ook zijn er hier veel hoogteverschillen wat het ideaal maakt voor kleine wintersport dorpen waar men in de winter kan langlaufen of skiën.  Er valt hier namelijk veel sneeuw in de winter. Tijdens de zomer kan je hier mooie en lange wandeltochten maken waarbij je op de hoogtepunten ver over het land kunt uitkijken.