Italië

Italië is een land in Zuid-Europa dat soms geassocieerd wordt met de vorm van een laars. Het was het centrum van het Romeinse rijk dat later bijna heel Europa had over genomen. Tegenwoordig zijn er nog veel opgravingen en gebouwen van te bezichtigen als het Colosseum en het Forum in Rome.

Blogberichten over Italië

Land en Cultuur

Italië is een langgerekt land dat voornamelijk omringd wordt door zee. Het heeft een oppervlakte van circa 300 duizend vierkante meter en bevat 62 miljoen inwoners. De hoofdstad van Italië is Rome, ook wel Roma genoemd. Vaticaanstad en San Marino zijn twee onafhankelijke staten binnen de grenen van Italië zelf. In Rome stroomt de Tiber, een 406 kilometer lange rivier die vanaf de Fumaiolo berg komt. In Rome kan je via een rondvaartboot de stad bekijken vanaf de rivier.

Net als Spanje, heeft Italië veel bekende schilders gehad. Hier maakten ze echter gebruik van een andere stijl, namelijk de Italiaanse Renaissance. Een groot en bekend voorbeeld hiervan is het werk van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel.

Een bekend evenement in Italië is de Giro de Italia. Dit is een wielrennersroute langs het gehele land, bestaande uit 21 etappes. Elk jaar doen er wielrenners van over de hele wereld mee, ook uit Nederland.

Klimaat

Bijna het volledige land heeft een mediterraan klimaat. Dit bestaat uit warme zomers en zachte winters. Toch heersen er in het noorden van Italië temperaturen die in de buurt komen van Nederland en België. Ook zijn de temperaturen anders in de Alpen en de Pyreneeën dan op het platteland.

Het weer in Italië maakt het perfect voor landbouw en zonvakanties in de zomer.

Sicilië is ook onderdeel van Italië hier is het over het algemeen nog warmer en valt er minder neerslag. Vanwege de actieve vulkaan Etna, heeft dit eiland een heel vruchtbare grond. Deze vulkaan wordt als actiefste vulkaan ter wereld gezien.