Argentinië

Als je aan Argentinië denkt, denk je misschien aan prinses Maxima of een warm Zuid-Amerikaans land. Zeker het warme Zuid-Amerikaanse land klopt, maar niet helemaal. Zo heb je in het zuiden van Argentinië zelfs grote gletsjers waar je over kunt wandelen. Proef de Argentijnse passie tijdens een voetbalwedstrijd in Buenos Aires of bekijk dit op straat waar veel mensen de tango dansen. Verder kan je mooie bergen beklimmen en watervallen bekijken richting de grens met Brazilië. Argentinië heeft zo’n breed aanbod van bezienswaardigheden dat het bijna ongeloofwaardig is, dat dit in één land te zien valt. Het land met de zonnige vlag en de heerlijke Argentijnse steak. Ook komt de bekende Tango er vandaan.

Blogberichten over Argentinië

Argentinië beslaat zo’n 2,78 miljoen km² en heeft rond de 45 miljoen inwoners. Het land grenst aan Chili, Uruguay, Brazilië, Paraguay en Bolivia en hiermee kan je dus vanuit Argentinië ook makkelijk doorreizen naar andere landen in Zuid-Amerika. De hoofdstad van Argentinië is Buenos Aires en met de ruim drie miljoen inwoners is deze stad een ware metropool te noemen. Vaak begint hier ook jouw reis door Argentinië en in de stad zelf is ook genoeg te doen, dus reis niet te snel door.

De beste tijd om af te reizen naar Argentinië is tussen september en februari. De temperatuur is dan het meest aangenaam, maar in de maanden december, januari en februari kan er wel wat meer regen vallen dan in de rest van het jaar. Daar staat dan wel weer een hogere temperatuur tegenover, dus dan kan je dat buitje natuurlijk wel voor lief nemen.

Land en cultuur

Argentinië is een land met een oppervlakte van 2,8 miljoen vierkante kilometer en 45 miljoen inwoners. Het land spreekt Spaans als nationale taal. Hoewel je in Argentinië vrij bent om elke religie aan te nemen, gaat de voorkeur uit naar Katholiek Christelijk.

De zon op de Argentijnse vlag is de Sol de Mayo, oftewel de zon van mei.  Deze staat voor de Inca zonnegod: Inti. De maand mei wordt genoemd vanwege de grote revolutie rond 1810 die plaatsvond waarbij er werd gevochten om onafhankelijkheid van het Spaanse Rijk.

De hedendaagse cultuur bestaat uit invloeden vanuit Spanje en Italië. En waarbij er halverwege de 20ste eeuw Jazz populair was in de Verenigde Staten, was de Tango erg populair in Argentinië. Ook doet Argentinië aan theater, waarvan het operahuis Teatro Colón op nummer drie van de hele wereld staat.

Klimaat

Argentinië heeft diverse types landschappen en daarbij ook meerdere soorten klimaten. In het noorden heerst er een subtropisch klimaat met hete temperaturen, terwijl er in het zuiden een pool klimaat heerst.

Vanwege de strekking van het land heeft Argentinië een zogenoemd megadivers ecosysteem. In totaal zijn er meer dan 9000 verschillende plantsoorten en meer dan duizend verschillende vogelsoorten. Argentinië bedraagt 35 verschillende nationale parken verdeeld over het hele land. Elk park heeft een andere soort omgeving waardoor er in elk park weer verschillende plant- en diersoorten te vinden zijn.

De hoogste berg in Argentinië is ook gelijk de hoogste berg in het zuidelijke en westelijke halfrond. Desbetreffende berg heet de  Aconcagua en is 6959 meter hoog.

Regio’s

Argentinië is opgedeeld in 6 regios’s.

Dit zijn de 6 regio’s van Argentinië:

Pampas
Mesopotamia
Chaco
Noordwest-Argentinië
Cuyo
Patagonië