Argentinië

Als je aan Argentinië denkt, denk je misschien aan prinses Maxima of een warm Zuid-Amerikaans land. Zeker het warme Zuid-Amerikaanse land klopt, maar niet helemaal. Zo heb je in het zuiden van Argentinië zelfs grote gletsjers waar je over kunt wandelen. Proef de Argentijnse passie tijdens een voetbalwedstrijd in Buenos Aires of bekijk dit op straat waar veel mensen de tango dansen. Verder kan je mooie bergen beklimmen en watervallen bekijken richting de grens met Brazilië. Argentinië heeft zo’n breed aanbod van bezienswaardigheden dat het bijna ongeloofwaardig is, dat dit in één land te zien valt.

Blogberichten over Argentinië

Argentinië beslaat zo’n 2,78 miljoen km² en heeft rond de 45 miljoen inwoners. Het land grenst aan Chili, Uruguay, Brazilië, Paraguay en Bolivia en hiermee kan je dus vanuit Argentinië ook makkelijk doorreizen naar andere landen in Zuid-Amerika. De hoofdstad van Argentinië is Buenos Aires en met de ruim drie miljoen inwoners is deze stad een ware metropool te noemen. Vaak begint hier ook jouw reis door Argentinië en in de stad zelf is ook genoeg te doen, dus reis niet te snel door.

De beste tijd om af te reizen naar Argentinië is tussen september en februari. De temperatuur is dan het meest aangenaam, maar in de maanden december, januari en februari kan er wel wat meer regen vallen dan in de rest van het jaar. Daar staat dan wel weer een hogere temperatuur tegenover, dus dan kan je dat buitje natuurlijk wel voor lief nemen.

Regio’s

Argentinië is opgedeeld in 6 regios’s.

Dit zijn de 6 regio’s van Argentinië:

Pampas
Mesopotamia
Chaco
Noordwest-Argentinië
Cuyo
Patagonië