Brazilië

Nederlanders kennen Brazilië voornamelijk als het land van het goede voetbal en de vrouwen die halfnaakt dansen tijdens carnaval, maar het land heeft zoveel meer te bieden dan dit. Het land kent prachtige stranden, grote steden en een gigantisch regenwoud waar wij in Nederland alleen van kunnen dromen.

In Brazilië kan je verschillende vakanties in één hebben, dus wacht niet langer en kijk wat er allemaal te doen is in dit fantastische land.

Blogberichten over Brazilië

Brazilië is een enorm groot land en grenst aan Frans-Guyana, Suriname, Guayana, Venezuela, Colombia, Peru, Bolivia, Paraguay, Urugauy en Argentinië. Het land is ruim 8,5 miljoen km² groot en heeft zo’n 210 miljoen inwoners. De hoofdstad is Brasilia, maar de meeste mensen zullen Rio de Janeiro toch wel als bekendste stad in Brazilië aanwijzen. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 26 en 29 graden, maar de beste reistijd hangt in het land af van de plaats waar je naartoe gaat:

Noord-Brazilië:     Juli t/m november

Midden-Brazilië:   April t/m september

Zuid-Brazilië:         Maart t/m mei & oktober t/m december

In deze maanden is de kans op zon het grootste en de kans op regen minder. Probeer jouw reis door Brazilië zo te plannen dat je het de beste maanden met elkaar combineert. Zo zorg je er in ieder geval voor dat het weer niet bepaald of je een top vakantie hebt gehad of niet.

Regio’s

Brazilië is onderverdeeld in 27 regio’s.

Dit zijn de 27 regio’s van Brazilië:

Acre
Amapá
Amazonas
Pará
Rondônia
Roraima
Tocantins
Federaal District
Goiás
Mato Grosso
Mato Grosso do Sul
Alagoas
Bahia
Ceará
Maranhão
Paraíba
Pernambuco
Piauí
Rio Grande do Norte
Sergipe
Espírito Santo
Minas Gerais
Rio de Janeiro
São Paulo
Paraná
Rio Grande do Sul
Santa Catarina