Colombia

Veel mensen denken aan Pablo Escobar en cocaïne op het moment dat ze aan Colombia denken. Dit is natuurlijk ook niet gek, want tot niet zo lang geleden was dit land ook in de ban en macht van deze man die de oorlog aanging met de overheid. Toch is er na zijn dood gewerkt aan de veiligheid in het land en hierdoor is het nu ook voor toeristen een begaanbaar land geworden. Nog steeds moet je wel opletten naar de gebieden waar je komt, maar de grootste gedeeltes en steden zijn veilig voor de toeristen en dit is maar goed ook, want het is een fantastisch land om een rondreis door te maken.

Blogberichten over Colombia

Colombia telt zo’n 50 miljoen inwoners en ligt in het noordwesten van Zuid-Amerika met Bogota als hoofdstad. Het land grenst aan Ecuador, Panama, Venezuela en Brazilië. Op een steenworp afstand heb je Aruba, Bonaire en Curaçao liggen wat voor ons Nederlanders toch wel bekend moet zijn natuurlijk.

De beste reistijd is van december tot en met maart. December en januari is het hoogseizoen van het land en hierdoor zijn de maanden februari en maart (als je de drukte wil ontlopen) de beste maanden om af te reizen naar Colombia.

Regio’s

Colombia is opgedeeld in 32 departementen en één hoofdstedelijk district.

Dit zijn de 33 regio’s van Argentinië:

Amazonas
Antioquia
Arauca
Atlántico
Bogota
Bolívar
Boyacá
Caldas
Caquetá
Casanare
Cauca
Cesar
Chocó
Córdoba
Cundinamarca
Guainía
Guaviare
Huila
La Guajira
Magdalena
Meta
Nariño
Norte de Santander
Putumayo
Quindío
Risaralda
San Andrés en Providencia
Santander
Sucre
Tolima
Valle del Cauca
Vaupés
Vichada