Paraguay

Als je denkt aan een mooie verre reis, dan zal je misschien niet gelijk aan Paraguay denken. Toch is het enorm zonde om dit land over te slaan bij de oriëntatie bij de keuze voor jouw volgende vakantieland. Als je het land opzoekt zal je gelijk zien dat de vlag van het land enorm veel op die van Nederland lijkt: horizontale strepen rood-wit-blauw.

Doordat het nog niet zo’n bekend vakantieland is zorgt het er wel voor dat het land nog authentiek is waardoor je een unieke ervaring kunt beleven.

Blogberichten over Paraguay

Paraguay ligt centraal in Zuid-Amerika en grenst aan Bolivia, Argentinië en Brazilië. Het land heeft zo’n 7 miljoen inwoners en heeft een totale oppervlakte van ruim 400.000m². Het tijdverschil verschilt ook of het zomer of winter is. Tijdens onze winter is het in Paraguay vier uur vroeger en tijdens de zomertijd zes uur vroeger. De hoofdstad is Asunción en telt zo’n 525.000 inwoners.

De beste reistijd voor Paraguay is tussen mei en september. Eigenlijk kan je Paraguay het hele jaar wel bezoeken, alleen in de zomer (december tot en met februari) is het erg warm en regent het ook veel. In de andere maanden is de temperatuur dragelijker en regent het ook een stuk minder.

Regio’s

Paraguay bestaat uit 17 departementen en een hoofdstedelijk district  dat de hoofdstad Asuncion omvat. Deze 17 departementen zijn vervolgens onderverdeeld in 224 districten.

Dit zijn de 18 regio’s van Paraguay:

Alto Paraguay
Alto Paraná
Amambay
Asuncion
Boquerón
Caaguazú
Caazapá
Canindeyú
Central
Concepción
Cordillera
Guairá
Itapúa
Misiones
Ñeembucú
Paraguarí
Presidente Hayes
San Pedro