Peru

Peru is daadwerkelijk een schitterend land en kan zeker niet op jouw lijstje ontbreken van bezochte landen in Zuid-Amerika. Het land werd vroeger bewoond door de Inca’s die schitterende gebouwen, plaatsen en kunst achtergelaten waar je met verbijstering naar zult kunnen kijken.

Ook vind je in Peru een grote diversiteit qua natuur en de steden, waardoor je jezelf nooit zult vervelen tijdens jouw reis door Peru.

Blogberichten over Peru

Peru ligt in het westen van Zuid-Amerika en is een lang uitgestrekt land. Het land telt ruim 32 miljoen inwoners en het volk is grotendeels katholiek. De hoofdstad van het land is Lima en deze stad telt ongeveer 10 miljoen inwoners en hiermee dus zeker een metropool te noemen.

De gemiddelde temperatuur ligt in het hele jaar tussen de 20 en 23 graden, maar in de maanden mei tot en met oktober valt de minste regen, dus hierdoor kiezen veel reizigers ervoor om in deze periode naar Peru af te reizen. Houdt er dus ook rekening mee dat het in deze periode vaak ook het drukste is en zeker als je hier niet van houdt kan je beter een andere periode uitkiezen.

Regio’s

Peru is onderverdeeld in 25 regio’s. Deze regio’s zijn onderverdeeld in 196 provincies, die op hun beurt weer onderverdeeld zijn in 1874 districten.

Dit zijn de 25 regio’s van Peru:

Amazonas
Áncash
Apurímac
Arequipa
Ayacucho
Cajamarca
Callao
Cuzco
Huancavelica
Huánuco
Ica
Junín
La Libertad
Lambayeque
Lima
Loreto
Madre de Dios
Moquegua
Pasco
Piura
Puno
San Martín
Tacna
Tumbes
Ucayali