Venezuela

Als je op dit moment in Google zoekt naar ‘Venezuela’ zal je er niet snel aan denken om naar dit land op vakantie te gaan. Dit is enorm zonde, want Venezuela is een schitterend land. Door hyperinflatie heerst er momenteel redelijk wat chaos in het land wat ervoor zorgt dat de veiligheid en het normaal boodschappen kunnen doen in het geding zijn gekomen.

Is het door deze situatie zo dat je helemaal niet een reis door Venezuela kunt maken? Nee helemaal niet, maar het moet wel gezegd worden dat het geen reis is voor beginners. Zorg er dus voor dat je hier naartoe gaat als je enige reiservaring hebt, zodat je weet waar je aan toe bent. Door deze hyperinflatie is het nu zelfs enorm goedkoop om naar het land op vakantie te gaan.

Blogberichten over Venezuela

Venezuela ligt in het noorden van Zuid-Amerika en grenst aan Colombia, Brazilië en Guyana. Voor de kust liggen de Nederlandse eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao. Het land kent bijna 29 miljoen inwoners, waarvan er ruim 2 miljoen in de hoofdstad Caracas wonen. De reistijd naar Venezuela is zo’n 11,5 uur en het is er zes uur vroeger dan in Nederland.

Het hele jaar door is het zo’n 27 tot 29 graden, alleen de beste reistijd is in onze winter van december tot en met maart. In deze maanden regent het namelijk veel minder dan in de rest van het jaar.

Regio’s

Venezuela is onderverdeeld in 23 staten, één hoofdstedelijk district en de federale gebieden.

Dit zijn de 25 regio’s van Venezuela:

Amazonas
Anzoátegui
Apure
Aragua
Barinas
Bolívar
Carabobo
Cojedes
Delta Amacuro
Falcón
Guárico
Lara
Mérida
Miranda
Monagas
Nueva Esparta
Portuguesa
ISucre
Táchira
Trujillo
Vargas
Yaracuy
Zulia
Dependencias Federales
Distrito Capital