Doe inspiratie op voor jouw volgende reis dankzij deze numerieke boeken

Het is bijna zomer en hoewel de zomervakanties er misschien anders kunnen uitzien, kan je toch al jouw volgende reis beginnen te plannen. Weet je nog niet goed welk land je deze keer wilt ontdekken? Dan hebben wij hier enkele inspirerende en numerieke boeken die je op weg kunnen helpen.

365 dagen onderweg

Wil je de wereld graag op de meest unieke manier verkennen? Dan is het boek “365 dagen onderweg” van Floortje Dessing het werk dat je in huis moet halen. Dessing is al meer dan tien jaar aan de slag als producente en presentatrice van reistelevisieprogrammas en documentaires zoals “Floortje naar het einde van de wereld” en “Floortje terug naar Syrië” en kent elke uithoek van de wereld. In “365 dagen onderweg” neemt ze de lezers mee naar onder andere Arizona, Australië en Bhutan en dit door middel van eigen foto’s, reisherinneringen en souvenirs. Je kunt dit zeer persoonlijke boek bestellen via Bol.com.

De reis om de wereld in tachtig dagen

Wil je graag eens in de voetsporen van een echte ontdekkingsreiziger treden? Dan moet je zeker “De reis om de wereld in tachtig dagen” van Jules Verne in huis halen. Je kan dit boek aankopen via Drukkerij Middelburg. Hoewel het werk al dateert van 1873, kan het je ook tijdens de moderne tijden van inspiratie kunnen voorzien. Het hoofdpersonage Phileas Fogg neemt je mee naar steden zoals Londen, New York en San Francisco. Als je graag van zijn reis jouw volgende vakantie wilt maken, dan hebben we goed nieuws voor je. Volgens onderzoek van Betway is namelijk gebleken dat je deze reis in tachtig uur kan uitvoeren en dus veel sneller dan de originele tachtig dagen. Dit is dankzij vliegtuigen en hoge snelheidstreinen. De planner vergelijkt de reisduur van verschillende voertuigen en de af te leggen afstand. Zo is de reis van Phileas Fogg, een afstand van wel 44.720 kilometer vanuit London, per vliegtuig bijvoorbeeld al in 3,3 dagen te doen; een stuk sneller tegenwoordig! Wedden dat je na het lezen van “De reis om de wereld in tachtig dagen” niet zal kunnen wachten om de musea, pubs en shops van Londen te gaan verkennen met het wereldberoemde Tate museum aan de Thames, de grote National Gallery, Baker Street, en de stoere straatmarkten van Camden als echte trekpleisters. Dankzij het boek zal je ongetwijfeld ook zin hebben gekregen om het Vrijheidsbeeld in New York te gaan bewonderen. Ook de leukste tours in San Francisco zal je gegarandeerd op jouw ‘to-do’ lijstje zetten na het lezen van dit werk.

De wereld rond in 10 jaar

Ken je het Nederlandstalig reisprogramma “3 op Reis”? Dan zal je al sinds 2007 enorm veel inspiratie hebben kunnen opdoen op vlak van duurzaam reizen. Een paar jaar geleden vierde het programma haar tiende verjaardag met het boek “De wereld rond in 10 jaar”. Het boek, geschreven door auteur Eva Munnik, neemt je mee op een reis rond de wereld over een tijdspanne van tien jaar. Je zal verschillende wereldsteden op een totaal andere manier kunnen ontdekken. Zo komen onder andere het Burning Man festival, een camperreis door de woestijn en de afgelegen hoogvlaktes van Mongolië aan bod. Dit boek is de meest handige bucket list die je gegarandeerd zal kunnen gebruiken bij het plannen van je volgende reis. Je kan “De wereld rond in 10 jaar” bekomen als paperback en e-book via Amazon.

í

Nog enkele aanvullingen voor jouw boekenkast

Wil je graag jouw boekenkast nog wat aanvullen met numerieke reisboeken? Dan zijn boeken zoals “100 reizen die je leven veranderen” van het alombekende Lonely Planet en “De wereld in 27 vakantiedagen” van auteur Johannes Keuning enkele aanraders voor jou.

Plaats een reactie