10 tips om in slaap te vallen in het vliegtuig

Tip 1: Comfortabele kleding

Zorg ervoor dat je een outfit aan hebt waarin je lekker kunt slapen. Comfortabele kleding, met een lichte voorkeur voor laagjes. Ik slaap bijvoorbeeld moeilijk als ik het koud heb. Bij een lange vlucht is het lekker om je schoenen uit te doen en lekker dikke sokken aan te doen. Hierdoor krijg je het lekker warm en kan je echt in een slaapstand komen.

Tip 2: Gebruik een lekker vest

Een vest met een capuchon is erg prettig in het vliegtuig. Niet alleen omdat je een vest makkelijk uit kan doen als je het warm hebt, maar ook om de capuchon op te doen en te zorgen dat jij je kan afsluiten van de mensen en geluiden om je heen. Het zorgt er ook voor dat je hoofd lekker warm is, Hierdoor kan je makkelijker in slaap doezelen.

Tip 3: Maak het voor jezelf zo donker mogelijk

Vind je het lastig om met licht te slapen? En wil degene naast je juist uit het raam kijken? Zorg er dan voor dat jij je ogen goed kan bedekken. Dit kan simpelweg door een slaapmasker, maar ook met een sjaal is dit natuurlijk mogelijk. Let er wel op dat het nog steeds comfortabel blijft, daarom is een slaapmasker aan te raden. Deze zijn speciaal ontworpen om je ogen comfortabel te bedekken en van zo veel mogelijk licht af te sluiten. Bekijk alle soorten en maten slaapmaskers voor in het vliegtuig.

Tip 4: Block alle geluiden

Neem oordoppen mee in het vliegtuig. Ben jij gewend om in complete stilte te gaan slapen, zorg er dan voor dat je oordoppen bij hebt. Je kan je zo afzonderen van alle geluiden die je normaal niet in je slaapkamer hebt zoals gillende kinderen, loeiende vliegtuigmotoren, enz, enz. Oordoppen zijn al heel goedkoop te krijgen, maar er zijn ook duurdere op maat gemaakte versies. Zelf gebruik ik drukregulerende oordoppen. Deze vangen de drukverschillen in het vliegtuig op en voorkomen zo “ploppende oren”

Tip 5: Ontspannende muziek in het vliegtuig

Luister muziek, zorg voor rustgevende muziek en geen hard metal (tenzij je daar rustig van wordt natuurlijk). Bekijk of je van te voren een Spotify lijst kan maken, waar jij zo in slaap mee kan vallen. Door je Spotify lijst offline op te slaan kan je deze ook in het vliegtuig luisteren zonder internet. Ditzelfde geldt voor Netflix sinds kort.

Tip 6: Kies de juiste (slaap)zitplek

Bij het raam zitten in het vliegtuigKies zorgvuldig je zitplek uit, kan je vooraf online inchecken, doe dit dan zeker. Aan welke kant slaap jij normaal in bed? Probeer dit na te bootsen met de zitplekken die je kiest. Ga ook zeker als je met je partner bent op die wijze zitten, desnoods met je kinderen er tussen. Hoe meer het op een normale slaapsfeer lijkt, des te makkelijker wil het lukken om in slaap te vallen in het vliegtuig.

Tip 7: Slaapgeurtjes

Een rustgevende geur kan goed helpen om in slaap te vallen. Maar ja, waar heb je die in het vliegtuig? Zorg ervoor dat jij zelf een sjaal met slaapspray inspuit. Op het moment dat jij wilt gaan slapen, doe jij de sjaal om en ruik je de rustgevende geur om makkelijker in slaap te komen.

Tip 8: De cafeïnekick

Koffie voor je vliegreisHeb jij standaard moeite met slapen in het vliegtuig? Vermijd dan die dag zeker alle cafeïne die je kan vermijden. Laat die blikjes redbull dus staan voor je vlucht en sla ook je ochtend koffie een keertje over. Kan je nog steeds niet in slaap vallen? Dan ligt het in ieder geval niet aan dat ene kopje koffie!

Tip 9: Nekkussens zijn zooo fijn!

Neem een nekkussen mee in het vliegtuig. Oké, ik geef toe, niet de meest modieuze accessoire die je bij kan hebben, maar wel super comfortabel! Een nekkussen kan je op twee manieren gebruiken, de overduidelijke eerste manier is natuurlijk in je nek. Maar ook andersom bij je keel kan je een nekkussen gebruiken. Dit ziet er misschien een beetje gek uit, maar als je steeds naar voren valt is dit wel een handige stand. Hierdoor blijf je lekker doezelen en slaap je uiteindelijk makkelijker. Welk soort nekkussen je moet kiezen laat ik aan jezelf over, er is namelijk een heel arsenaal aan verschillende nekkussens.

Tip 10: Leun lekker tegen het raam

Probeer aan de raamkant te gaan zitten. Is het gelukt en zit je aan een raamkant, dan is het wellicht handig om je hoofd te laten steunen tegen de zijkant waar het raam zit. Het ligt wellicht niet zo comfortabel als een kussen, maar soms moet je het doen met wat je hebt! Deze tip werkt vooral ook goed als je lang bent. Anders lig je met je nek in een half gebroken houding achterover op de leuning van de stoel. En met je hoofd op de schouder van een vreemde naast je gaan liggen is ook niet altijd de beste optie.

Kun je toch niet slapen?

Geen nood, gelukkig duren de meeste vluchten niet zo lang. En vind je het toch lang duren? Lees dan onze tips om je vliegreis korter te laten lijken.

Plaats een reactie