11 tips om je backpack in te pakken voor je gaat reizen

Tip 1: Maak afspraken met buren of kennissen

Als je voor langere tijd gaan backpacken, is het is belangrijk dat jouw huis er bewoond en levendig uitziet. Anders is het voor inbrekers erg aantrekkelijk om een kijkje te nemen. Vraag bijvoorbeeld jouw buren om af en toe de post op te halen en de gordijnen open en dicht te doen. Heb je semi-transparante, lichtdoorlatende rolgordijnen, laat deze dan dicht. Verstelbare plissés, lamellen en vouwgordijnen kun je het best niet helemaal dicht doen, maar nét genoeg zodat het lijkt alsof er iemand thuis is. Je zou ook jouw huis tijdelijk kunnen verhuren of huisoppassers regelen. Hierdoor heb je bovendien wat extra inkomen en is er iemand die zorgt voor kleine dagelijkse klusjes (onderhoud, water geven aan planten, huisdieren).

Tip 2: Gebruik een checklist

Weten wat je moet inpakken zorgt er voor dat je met rust in je hoofd op vakantie kan gaan. Gebruik daarom een lijstje dat je kan afvinken. Als je alle spullen hebt gepakt, kun je checken of het in je backpack past. Hulp nodig met een checklist voor je backpack reis? Check dan onze printbare lijst voor je backpack trip.

Tip 3: Wees kritisch

Wat neem je mee in je backpackVoorkom dat je teveel inpakt. Maak combinaties van kleren, om setjes te creëren. Twijfel je over een kledingstuk, neem dan iets anders mee. Mocht je uiteindelijk te weinig hebben, dan kan je altijd ter plekke nog nieuwe kleren kopen of was je wat je hebt vaker uit. Bedenk vooraf goed wat je aantrekt op de bestemming, dit kan per klimaat en per periode erg verschillen.

Tip 4: Efficiënt inpakken

Maak gebruik van de gehele ruimte. Slimme tip: denk ook eens aan de inhoud van je schoenen. Stop deze vol met accessoires die breekbaar zijn en/of met sokken. Rol je kleding op, dit zorgt ervoor dat er weinig lucht tussen zit en daardoor minder ruimte in beslag neemt. Helaas krijg je op deze manier wel snel kreuken in je kleding, maar je kan een stuk meer meenemen!

Tip 5: Vacuümzakken en tassen

Een aanvulling op tip 3 zijn vacuümzakken, zo creëer je nog meer ruimte in je tas. Het kan ook met tassen of kofferzakken. Kies een tas of zak die jij prettig vindt. Het grote voordeel van vacuümzakken is dat het zo klein mogelijk verpakt is, je neemt namelijk geen onnodige lucht mee. Als je meerdere tassen meeneemt kun je per tas een set kleding stoppen om het geordend te maken.

Tip 6: Accessoires

Pak wat accessoires in om je outfits op te fleuren en meerdere combinaties te kunnen maken. Wees weer kritisch en neem niet al je accessoires mee, je gaat niet naar een modeshow maar naar een ver land om te backpacken!

Tip 7: Wasmiddel

Waspoeder meenemen op je backpack tripAls je lang gaat reizen, moet je kleding af en toe gewassen worden. Neem dus zeker wasmiddel mee om je kleren fris te houden en er voor te zorgen dat je nog een keer terug kan komen in het land waar je gaat backpacken. Let vooraf op of er een wasserette in de buurt is, een belangrijk stukje planning zodat je schone kleding hebt. Nu heb je het zelf in de hand.

Tip 8: Toilettas

Een toilettas is vaak groot en veel te vol. Denk hierbij ook aan tip 2, wees kritisch. Gebruik reisflesjes, in plaats van grote flessen. Kijk of je een shampoo en conditioner in één kunt kopen, dit scheelt weer extra ruimte. Je kunt ook kijken of je bijvoorbeeld shampoo in een blokzeep kunt kopen, deze is bijvoorbeeld verkrijgbaar bij de Lush.

Tip 9: Boeken

Verslind jij boeken op reis? Maar nemen ze veel te veel ruimte in beslag? Je kan natuurlijk voor een e-reader gaan. Wat je ook kan doen is een boek daar kopen en weer doorgeven aan een andere backpacker. Wellicht dat jij dan weer een boek terug krijgt. Soms zijn er ook boekenkasten in hotels of hostels, waar je de boeken gratis mag omruilen. Vaak zijn deze boeken natuurlijk wel in het Engels, dus als je liever een Nederlands boek leest kan je beter een e-reader meenemen op je backpack trip.

Tip 10: Souvenirs

Souvenirs meenemen op je backpack reisNatuurlijk wil je leuke herinneringen mee terug naar huis nemen. Bedenk goed wanneer je dit koopt, aan het begin of liever op het eind. Kom je het nog tegen? Is het handig om continu mee te sjouwen? Wees wederom weer kritisch op wat je allemaal meesleept op je reis.

Tip 11: Volgorde van je spullen

Welke volgorde moet je aanhouden tijdens het inpakken van je backpack? Lichte spullen pak je onderin, kleding in het midden en zware dingen bovenop. Zo loop je het meest comfortabel met je backpack omdat je backpack dan helemaal in balans is.

Plaats een reactie