10 tips om je vliegreis korter te laten lijken

Ken je dat? Je zit maar een paar uurtjes in het vliegtuig, maar het lijkt een eeuwigheid te duren. Er zit een huilende baby achter je, er is behoorlijk wat turbulentie en degene naast je ruikt naar oud zweet. Dit lijkt een hel van een reis te worden, maar met de 10 onderstaande tips is je vliegreis voorbij voordat je er erg in hebt.

Tip 1: kleding voor in het vliegtuig

Trek comfortabele kleding aan, met verschillende laagjes. Denk aan een joggingbroek en een shirt met daarover warm vest met het liefst een capuchon. In het vliegtuig kan het ineens koud zijn, of juist ineens warm. Dit ligt vaak aan de airco die je zelf niet in kan stellen. Te koud of te warm het is bijna nooit precies op de goede temperatuur, gelukkig heb je laagjes aan. Het is vervelend om het te koud of te warm te hebben, want dan duurt de tijd extra lang. Ondertussen ben jij alleen maar bezig met de gedachte om zo snel mogelijk uit het vliegtuig stappen.

Tip 2: Music in the air

Zorg voor voldoende muziek op je telefoon. De juiste muziek zorgt ervoor dat jij je kan ontspannen. Ook al zit jij voor geen meter in je vliegtuigstoel, het geeft rust. Het zorgt er ook voor dat je even geen ‘ruis’ om je heen hebt. Ruis kan er in alle varianten zijn, van huilende kinderen, tot gehoest of zelfs druk pratende mensen. Heerlijk om je van dat soort ruis af te kunnen sluiten. Goede oortjes zoals de draadloze oortjes van Skullcandy zijn hier prima voor, geen gedoe met draden en ze sluiten het geluid super goed af.

Tip 3: Lees eens een boek

Lees een boek in het vliegtuigNeem een boek mee die je kan lezen of probeer eens een luisterboek. Een verhaal lezen, diep in een boek duiken helpt je om de tijd even te vergeten. Een boek is een makkelijke manier om de tijd te doden. Zorg er wel voor dat je het boek zorgvuldig hebt uitgezocht. Heb je geen plek in je handbagage voor een boek? Zet deze dan als PDF of Ebook op je telefoon of luister een audioboek. Een audioboek is ook heel handig aan het strand. Dan kun je liggen hoe je wilt terwijl je naar je boek luistert. Soort van met je ogen dicht lezen, alleen wordt je boek dan voor je voorgelezen.

Tip 4: Lees een tijdschrift of stripboek

Houd je niet van leesboeken, kijk dan eens voor een tijdschrift of stripverhaal. Een Donald Duck pocket of toch de Linda, het kan allemaal. Zulke zaken lezen of kijken makkelijk weg. Het is vermakelijk en ook nog leuk om uit te delen. Een extra tip dus om dat irritante kind achter je stil te krijgen. En ook als volwassene is het helemaal geen schaamte om een stripboek te lezen in het vliegtuig. Iedereen mag lekker doen wat hij/zij zelf wil.

Tip 5: Bekijk een film of serie

Film of serie in het vliegtuigOm maar niet uren hetzelfde achter elkaar te hoeven doen is het fijn om even af te wisselen. Iets anders zien dan de vliegtuigstoelen voor je kan je doen door een film of serie te kijken in het vliegtuig. Soms wordt er ook een film uitgezonden in het vliegtuig, dit ligt een beetje aan de lengte van de vlucht en met welke maatschappij je vliegt. Uit ervaring weet ik dat er nog maatschappijen zijn die een “stomme” zwart-wit film uitzenden. Niet echt meer van deze tijd, wel voordelig dat je geen koptelefoon nodig hebt. Het handigste is om zelf films of series uit te zoeken en deze op je laptop of tablet te zetten.

Tip 6: Gebruik je tijd om te leren

Moet je nog ergens voor leren? Je kunt toch nergens heen als je in het vliegtuig zit! Pak je leerwerk en zorg ervoor dat je markeerstiften, een notitieblok en pennen bij hebt. Ga aan de slag, zo kun je langer van je vakantie genieten en kun je de tijd in het vliegtuig ook nog eens productief inzetten!

Tip 7: Ga even van je plek af

Lig je net lekker te slapen, loopt er iemand tegen je aan of wil er iemand van zijn plaats af die naast je zit. Irritant maar ook dat kan voor jou een moment zijn om even je benen te strekken. Ook al hoef je niet naar de wc, kan het toch fijn zijn om heel even gelopen te hebben.

Tip 8: Afwisseling, af wisseling, af-wisseling, AFWISSELING

Binnenkant van het vliegtuigAfwisseling is de sleutel om het gevoel te creëren dat de reis niet al te lang heeft geduurd. Zorg dus dat je verschillende dingen bij hebt om te doen. Om je hersenen bezig te houden in een saaie situatie is het slim om jezelf uit te blijven dagen en rustmomenten te pakken. Je moet het zelf leuk maken in het vliegtuig, anders duurt het alleen maar langer. Puzzelboekjes kan je gebruiken om jezelf uit te dagen, en films, series of muziek om tot rust te komen in het vliegtuig.

Tip 9: Neem spelletjes mee

Ook hier komt het afwisselen weer om de hoek kijken. Van puzzelboekjes, tot kleine gezelschapspelletjes of juist een spelletje op je telefoon. Het leukste is om met zijn tweeën of meer een spelletje te kunnen doen. Dan is het gezellig en gezelligheid kent geen tijd. En wie weet raak je op deze manier wel aan de praat met je mede reizigers en maak je nieuwe leuke connecties. Houdt er wel rekening mee dat niet iedereen van een spelletje houdt (en ook niet iedereen tegen zijn verlies kan).

Tip 10: Probeer te slapen in het vliegtuig

Slapen in het vliegtuigSlaap lekker, dat is helaas soms makkelijker gezegd dan gedaan. Op commando slapen gaat niet voor iedereen even makkelijk. Wil het slapen niet lukken in het vliegtuig? Probeer dan eens onze tips om in slaap te vallen in het vliegtuig.

Plaats een reactie