10 watervallen in Yosemite National Park

Yosemite werd miljoenen jaren geleden gevormd door gletsjeractiviteiten. Vandaag de dag zijn er nog steeds kleine gletsjers te vinden in het gebied. Door al deze ontwikkelingen zijn er overal in het park watervallen te vinden, waarvan sommige zeer indrukwekkend zijn. De meeste watervallen kunnen per seizoen flink verschillen. Zo hebben sommige watervallen te maken met uitdroging en de zomer, maar kunnen ze tegelijkertijd in de winter weer bevriezen.

De Yosemite-watervallen behoren tot de grootste van het land, maar ze zijn niet alleen groot te noemen. De watervallen zijn namelijk ook nog eens indrukwekkend en geven een prachtig aanzicht. De aanblik van deze enorme watervallen laat je zien hoe ongelooflijk mooi en krachtig de natuur is. Als je de keuze hebt om Yosemite te bezoeken en de watervallen op hun best te zien, dan is de lente het moment waarop ze in volle gang zijn. Dit is namelijk de periode dat het ijs begint te smelten. Er zijn duizenden watervallen in Yosemite, maar we hebben de lijst moeten beperken. We hebben een aantal van de mooiste watervallen op een rij gezet!

Illilouette Falls

Veel Yosemite-watervallen zijn zichtbaar vanaf de weg of zijn te bereiken via een kort wandelpad. Dit geldt echter niet voor de Illilouette-watervallen. Sommige van de mooiste plekken vereisen nu eenmaal moeite om er te komen, net als een bezoek aan de Illilouette-watervallen. De waterval bevindt zich in Illilouette Creek Canyon onder Glacier Point. De beste manier om deze waterval te kunnen aanschouwen is op de Panorama Trail, die begint bij Glacier Point of in de Yosemite Valley. Beide wegen zijn niet even makkelijk te bereiken, maar het aanzicht van de waterval maakt de reis meer dan goed!

Yosemite Falls

De twee delen van de wereldberoemde Yosemite Falls stromen in totaal zo’n 600 meter over de kliffen. Tussen het bovenste gedeelte stroomt een waterval van 250 meter lang. Het zijn met afstand de grootste en meest indrukwekkende watervallen van Noord-Amerika. Misschien behoren ze zelfs wel tot de top 10 van de wereld. Ook voor deze watervallen geldt dat je ze het beste kunt bezoeken in de lentemaanden, wanneer ze het meest krachtig zijn. In de zomer blijft er namelijk niet veel meer van de straal van de waterval over en in de winter kan de waterval zelfs bevroren zijn.

Als je het maximale aan je bezoek aan Yosemite Falls wilt halen, dan is een wandeling naar Upper Yosemite Falls zeker de moeite waard. De wandeling naar Upper Yosemite Falls is een vrij vermoeiende van ongeveer 10 kilometer heen en terug over steile gebieden. Eenmaal op de top wordt je wel getrakteerd op een prachtig panoramisch uitzicht over de Yosemite Valley. Ook kun je je voeten in een natuurlijk bad laten ontspannen voordat je je weer op gaat maken voor de terugreis. Of je nu aan het wandelen, backpacken of gewoon op vakantie bent, een bezoek aan Yosemite Falls mag eigenlijk niet ontbreken.

Lehamite Falls

De Lehamite Falls vallen in het niets bij de nabijgelegen Yosemite Falls, die een hoge maar dunne waterval vormen in de Indiase kloof. De lente is absoluut het moment om Lehamite te bekijken wanneer de sneeuw smelt. De beste plaats om ze te bekijken is in Cook Meadow, een stuk verderop in de buurt van het oude dorp Yosemite. Een ander alternatief is om de waterval te bekijken vanaf de draaibrug die in het westen is gelegen. Het is misschien niet zo indrukwekkend als Yosemite Falls, maar het is absoluut een waterval die de moeite waard is om te bezoeken.

Sentinel Falls

Vanaf een indrukwekkende 600 meter kan Sentinel van maart tot juni een van de mooiste watervallen van het gebied zijn. Het hoogste geval meet ongeveer 150 meter. Ondanks de hoogte krijgt het minimale aandacht vanwege de vele andere attracties en bezienswaardigheden van Yosemite, zoals de Yosemite Falls zelf. Desondanks is het nog steeds een van de meest bijzondere watervallen om te bezoeken. Het dankt zijn naam aan de enorme Sentinel Rock en heeft zijn oorsprong in Pothole Meadows. Sentinal Falls is zichtbaar vanuit de vallei waar de Sentinel Beach-picknickplaats zich bevindt, of kan worden bekeken vanaf het Upper Yosemite Falls-pad.

Vernal Falls en Nevada Falls

Vernal en Nevada Falls zijn twee van de meest bijzondere watervallen in Yosemite. Bij Nevada Falls glijdt het water langs een steile granieten muur in de vallei voordat het vervolgens over de Vernal Falls stroomt. Het verre maar nog steeds adembenemende uitzicht op de waterval is met de auto zichtbaar vanaf Glacier Point. Meestal beklim je echter een van de steile paden naar de top van Nevada Falls, om alles goed te kunnen bekijken.

Wapama Falls

Yosemite National Park is een zeer populaire zomerbestemming voor bezoekers van over de hele wereld. Met alle drukte is het soms fijn om naar een iets minder bekende waterval van de vallei te rijden. Weinig mensen bezoeken het Hetch Hetchy-dal om deze indrukwekkende 1.400 meter hoge waterval te zien. Je hebt een goed uitzicht vanaf O’Shaughnessy Dam, maar de ervaring wordt nog beter wanneer je het luspad van 6 kilometer lange pad bewandeld dat je naar de brug onder de watervallen leidt. Bij volledige doorstroming kan het water de brug onderweg bereiken, die daarom op sommige tijden in het jaar gesloten is. Op andere momenten kun je op het dek staan en als het ware een douche nemen onder de krachtige waterval. Vooral op een warme dag is dit een echte aanrader te noemen.. De wandeling naar deze watervallen is ongeveer 8 kilometer lang.

Silver Strand Falls

De Silver Strand Falls worden nauwelijks opgemerkt omdat ze zich op een onopvallende locatie bevinden. Daarnaast lijken veel reizigers alleen maar oog te hebben op de affaire El Capitan en Bridalveil, de topattracties die in de buurt van deze waterval staan. Zonde, want de Silver Strand Falls behoren absoluut tot een van de mooiste watervallen van de omgeving. Het water in Silver Strand, de meest westelijke waterval van Yosemite, komt uit een soort meer bij Badger Pass. De tijd dat de waterval op zijn hoogtepunt is, is vrij kort te noemen. De waterval is namelijk vaak gesmolten of uitgedroogd, afhankelijk van de temperaturen. Als je er wel op het juiste moment bent (in de lente), is het zeker de moeite waard om de waterval eens goed te bekijken.

Yosemite Valley

Deze waterval heb je waarschijnlijk al eens langs zien komen op social media. En als je de waterval nog niet hebt zien langskomen is het bij aankomst hier nog specialer. De zogenaamde Horsetail Falls zijn een enorm bijzondere en zeldzame schoonheid om te aanschouwen. Elk jaar, van half februari tot eind februari, weerspiegelt de oranje gloed van de zonsondergang de mist van het water. Hierdoor ziet het water eruit als vuur of lava die langs de stenen loopt. Het is in deze tijd van het jaar met afstand de meest bijzondere waterval van heel Yosemite. Je kunt waterval bekijken tijdens het wandelen, vanaf de picknickplaats El Capitan of gewoon vanaf het pad dat langs de waterval loopt.

Tueeulala Falls

Tueelala is misschien niet zo hoog als Wapama en zo bijzonder als de Yosemite Falls, maar de waterval maakt nog steeds indruk met een hoogte van ruim 200 meter. Ook deze waterval kan uitdrogen in de zomermaanden en bevriezen in de winter. Hierdoor is deze waterval het beste te bezoeken in de lentemaanden. Midden in de zomer kan je een bezoek aan deze waterval beter achterwege laten, er is namelijk echt niets te zien. Op zijn hoogtepunt komen er krachten vrij die zelfs in de directe omgeving voor overstromingen kunnen zorgen. Als het sterk stroomt, wordt het pad naar Wapama waarschijnlijk zelfs overstroomd. Met al zijn kracht is een bezoek aan deze waterval op zijn hoogtepunt een absolute aanbeveling!

Plaats een reactie