3 Redenen voor een rondreis door Europa

Vrijwel iedereen denkt er wel eens over na om rond te reizen en meer van de wereld te staan. Azië is de populairste plek voor backpackers om te gaan rondreizen. Het is er goedkoop, het heeft een andere cultuur, het is er het hele jaar door warm en er zijn nog meer redenen om te kiezen voor Azië. Echter is Europa ook ontzettend aantrekkelijk om rond te reizen. Wij geven 4 redenen om te kiezen voor een rondreis door Europa.

  • Vlakbij huis en toch een andere wereld
  • De diversiteit van Europa
  • Mogelijk om relatief goedkoop te reizen

1. Vlakbij huis en toch een andere wereld

Je hoeft niet ver te reizen om je rondreis door Europa van start te laten gaan en dus geen duur vliegticket te halen naar een ander continent. Bespaar dus op zowel een lange reis als hoge kosten voor het ticket. Dat geld kun je vervolgens gebruiken om leuke dingen te doen. Veel reizigers kiezen voor een verre reis om zo meer van een compleet andere cultuur te zien. Echter heeft Europa een enorme diversiteit aan verschillende culturen.

2. De diversiteit van Europa

Europa is enorm divers op verschillende vlakken. Cultureel is er veel onderscheid tussen bepaalde landen. Onze directe buren zijn Duitsland, België, Frankrijk en Groot-Brittannië. Deze landen zijn op zichzelf al enorm interessant om te bezoeken voor verschillende redenen. Het mooiste is wanneer je bepaalde evenementen in het betreffende land kunt combineren met je bezoek, zoals het oktoberfeest in München of bijvoorbeeld Saint Patrick’s Day in Dublin.

Maar er is natuurlijk nog veel meer diversiteit dan deze landen. Bezoek verschillende landen in Oost-Europa waar je een compleet andere cultuur tegenkomt dan hier in Nederland en profiteer tegelijkertijd van het feit dat je goedkoper kunt reizen. Verder heb je natuurlijk de keuzen uit een van de Balkan landen, Scandinavië of Zuid-Europa.

3. Mogelijk om relatief goedkoop te reizen

Europa kan duur zijn, maar je kunt de kosten ook laag houden wanneer je het slim aanpakt. Het eerste wat belangrijk is, is om je reis goed te plannen. Maak een strakke planning door goed te bepalen waar je precies heen wilt, hoe lang je ergens wilt blijven en wat je precies nodig hebt. Voor het plannen kun je vrijwel alle online voorbereiden. Maak gebruik van Europa-Vakanties om online al veel informatie te winnen over de bestemmingen die je mogelijk gaat bezoeken.

Zodra je planning klaar is ga je veel zaken voor je reis regelen, zoals de tickets en overnachtingen. Rondreizen door Europa kan relatief goedkoop door treintickets te kopen waar je heel Europa mee door kunt. Voor de overnachtingen kun je hostels boeken, maar steeds meer mensen maken ook gebruik van CouchSurfing, waarmee je gratis bij iemand thuis kunt slapen.

Plaats een reactie