3 tips voor vakantie 2021

Bij velen begint het vakantievirus alweer te kriebelen en de vraag ‘wat gaan we doen de komende vakantie?’ is weer regelmatig het onderwerp van gesprek. Voordat je strandlaken ergens neerlegt, eerst nog een paar tips!

1. Lees je goed in

Als je uit het brede aanbod eindelijk een keus hebt weten te maken, lees je dan goed in. Verschillende landen hebben verschillende regels met betrekking tot Covid-19, en het laatste wat je wilt is natuurlijk ter plekke voor verrassingen komen te staan. Dus zorg dat je alle informatie van je reisorganisatie goed hebt doorgenomen en dat je alle papieren die nodig zijn bij je hebt. Het lijkt allemaal veel ‘gedoe’, maar een goed begin is het halve werk en daarna kun je zorgeloos genieten van je welverdiende vakantie.

2. Controleer reserveringen en risico’s

Ben je het type dat het liefst op de bonnefooi op reis gaat en wel ziet waar het schip strandt? Iets wat gewoonlijk garant staat voor een heerlijke avontuurlijke vakantie zou je nu best wel eens van je strandlaken kunnen blazen. Check eerst of de hotels waar je je oog op hebt laten vallen open zijn, en of ze zonder een reservering vooraf, een kamer aan je kunnen en mogen verhuren. Een ander risico bij een zelf samengestelde reis is dat je, bij een onverhoopte annulering wegens aangescherpte maatregelen, niet je (volledige) reissom terugkrijgt. Misschien toch een idee om je dit jaar in de zogeheten pakketreizen te verdiepen? Minder avontuurlijk, maar in sommige gevallen wel veiliger voor je portemonnee.

3. Denk ook eens aan Nederland

Geen zin om een verre reis te maken dit jaar? Een veilige keuze voor dit jaar is Nederland met eigen vervoer verkennen. Nederland biedt de veeleisende vakantieganger een scala aan mogelijkheden. Mooie, luxe vakantieparken met huisjes waar je helemaal tot rust kunt komen in je eigen sauna en bubbelbad. Of lekker met de kinderen naar een familiecamping waar ze fijn kunnen ravotten en ouders rustig vanaf hun strandlaken kun kinderen kunnen zien genieten. De mogelijkheden zijn legio. Denk aan de Waddeneilanden of Zeeland met de prachtigste stranden waar menig Zuid-Europees land jaloers op zou zijn. Maar ook de welbekende Veluwe is een prachtbestemming. Het wandelen, wat veel mensen opgepakt hebben het afgelopen jaar, krijgt een nieuwe dimensie wanneer je door echte bossen loopt waar je zelfs wild kunt spotten. Een ander pareltje in Nederland is natuurlijk Limburg. Het glooiende landschap maakt dat je je in het buitenland waant en de talloze uitstapjes die je, ook net over de grens, kunt maken, zorgen ervoor dat je je geen moment hoeft te vervelen.

Plaats een reactie