3 topbestemmingen voor een citytrip

Een citytrip is een ideale manier om er toch even heerlijk tussenuit te gaan, zonder dat je hoeft te wachten op je zomervakantie. Binnen Europa heb je vele leuke steden die bol staan van de bezienswaardigheden en daarom heel erg geschikt zijn voor een citytrip van een paar dagen. Ieder land in Europa heeft haar eigen kenmerken en hoogtepunten, en afhankelijk van waar je naar op zoek bent valt er veel te kiezen binnen Europa. Gelukkig kun je vanaf Nederlandse vliegvelden veel steden makkelijk bereiken, en sta je voordat je het weet in een prachtige stad in het buitenland. Wij vertellen je graag meer over drie van deze prachtige bestemmingen voor een citytrip.

Rome

De hoofdstad van Italië is een grote aanrader als het gaat om een citytrip. De stad is mooi en staat boordevol met prachtige bezienswaardigheden. Denk aan het Colosseum, de oude arena uit de Romeinse geschiedenis, en de Trevi fontein. Je kunt je in deze prachtige stad gemakkelijk dagen vermaken en de mooiste plekken bezoeken. Vliegen naar Italië doe je al in een kleine twee uur, en je kunt van meerdere Nederlandse vliegvelden vertrekken.

Londen

Op slechts een uurtje vliegen van Nederland ben je in de hoofdstad van Engeland. Londen is één van de grootste steden van Europa en ook een stad waar je je ogen kunt uitkijken. De Big Ben, Westminster Abbey, Buckingham Palace of de Tower Bridge, te veel mooie dingen in deze wereldstad om op te noemen. Groot voordeel aan deze stad is dat je met de metro gemakkelijk alle mooie plekken van de stad kunt bezoeken.

Barcelona

In het noorden van Spanje vind je Barcelona, een stad die zeer geschikt is voor een citytrip van een paar dagen. Een groot voordeel van de stad is dat het van alles te bieden heeft. De stad ligt direct aan het strand, heeft een zeer gezellig centrum en je vindt er bovendien prachtige bezienswaardigheden. Om je trip helemaal compleet te maken kun je ook nog een bezoek brengen aan één van de grootste voetbalclubs van de wereld, FC Barcelona.

Dus zoek jij nog een leuke bestemming voor een citytrip van een paar dagen, dan zijn Rome, Londen of Barcelona wellicht een goede optie voor je. Drie steden waar je je ogen uitkijkt, en het vakantiegevoel weer helemaal terug gaat krijgen.

Plaats een reactie