4 manieren om tv te kijken op de camping

Het is een jaar geleden voordat de gekte rondom het coronavirus begon. In dit jaar zijn de mensen toch redelijk creatief geworden als het gaat om vakanties. Korte trips dicht bij huis is het nieuwe backpacken. Maar wat dacht je van een heerlijk lange vakantie in eigen land op de camping? Als je wat langer weggaat van huis, kom je heerlijk tot rust. Maar dan wil je wel alledaagse dingen kunnen doen, zoals spelletjes of even een avondje bankhangen en tv kijken. Maar als je op reis bent met een tent of camper, hoe doe je dat dan? Nou, er zijn vier manieren om tv te kunnen kijken op de camping. Wij leggen het je uit.

1: met een antenne

De makkelijkste manier om tv ontvangst te krijgen op de camping is door gebruik te maken van een tv ontvanger bijbehorende antenne. Door een abonnement af te sluiten heb je overal via de antenne ontvangst. Je kunt het kastje met de ontvanger overal mee naartoe nemen en dus ook naar de camping of zelfs op de boot. Je hebt geen kabels of andere draden nodig, alleen stroom om het kastje op aan te sluiten. Draadloos tv kijken door middel van een antenne is ideaal om lekker vanuit je luie bank of stoel naar jouw favoriete tv programma’s te kijken.

2: met een tv app en Chromecast

De kans bestaat dat je al een abonnement hebt bij een tv aanbieder. Tegenwoordig is het zo dat alle tv aanbieders wel een functie hebben om tv te kijken via een app of via de website van de provider. Zo kun je via je laptop, tablet of telefoon altijd en overal tv kijken. Wil je geen tv kijken op een klein schermpje, maar liever op de tv? Vergeet dan niet een Chromecast aan te schaffen. Daarmee kun je vanaf de app ‘streamen’ naar een tv scherm. Let op: je kunt in dit geval alleen tv kijken als je ook verbonden bent met de wifi. Maar gelukkig zijn de meeste campings wel voorzien van een wifi-netwerk.

3: via de satelliet

Met de bovenste twee manieren is het alleen mogelijk om in Europa (of zelfs alleen in Nederland) ontvangst te krijgen. Mocht je ondanks corona toch ergens buiten Europa staan met de camper of caravan? Kies dan voor een abonnement bij een provider met een schotel. Je kunt een schotel eenvoudig installeren en zo via de ASTRA satelliet tv ontvangen. Hierbij komen wel veel kabels kijken en is een schotel niet een heel mooi gezicht op de camper. Maar dat mag de pret van een heerlijk avondje bankhangen, niet drukken!

4: via een kabelaansluiting

De laatste manier is tv kijken via een kabelaansluiting die er op de camping al is. In Nederland zijn diverse campings die tv kijken over de kabel aanbieden. In het buitenland minder. Het aanbieden van een kabelaansluiting gebeurt vaak bij de comfortplaatsen. Je ontvangt hierbij de standaard kanalen die zijn ingesteld door de camping en die lokaal worden ontvangen. Vergeet niet je eigen coaxkabel mee te nemen als je een campingplaats hebt geregeld met toegang tot kabel tv. Let op dat de kabel lang genoeg is om de aansluiting te verbinden, neem hiervoor altijd even contact op met de camping. Dan weet je zeker dat je gebruik kunt maken van je tv tijdens een heerlijk lange vakantie in eigen land.

Plaats een reactie