4 tips om je telefoon klaar te maken voor de vakantie!

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder onze smartphone. Op reis is een telefoon handig voor de navigatie, contact met het thuisfront én voor het maken van foto’s. Je wilt natuurlijk niet dat je telefoon tijdens je vakantie beschadigd of dat je iedere dag je telefoon moet opschonen om vakantiefoto’s te kunnen maken. Dit kun je voorkomen door je telefoon vakantieklaar te maken. Hiermee voorkom je een hoop onnodige frustraties op je vakantie. Benieuwd naar de 4 tips? Wij vertellen je graag meer.

Vervang je accu

Er is niks vervelender dan een telefoon die constant uitvalt. Wanneer je op vakantie bent zitje hier natuurlijk zeker niet op te wachten. Bekijk dus voordat je op vakantie gaat of de accucapaciteit van je telefoon nog goed genoeg is. Op een iPhone kan je via de instellingen gemakkelijk de batterijconditie bekijken. Zit de batterij van jouw iPhone onder de 80%? Dan is het tijd voor een nieuwe accu. Wil je de accu van je iPhone niet meer laten vervangen,omdat je bijvoorbeeld vind dat je telefoon aan vervanging toe is? Koop dan een refurbished iPhone. Refurbished betekent letterlijk gereviseerd,wat inhoud dat alle iPhones door experts worden gecontroleerd op meer dan 50 punten. Hierdoor ben je verzekerd van een goedwerkende accu.

Maak een back-up van je telefoon

Het is altijd aan te raden om een back-up te maken van je telefoon vóórdat je op vakantie gaat. Als je telefoon op vakantie kapot gaat of gestolen wordt heb je altijd nog een back-up op je laptop staan. Bij het maken van een back-up is het belangrijk om alle gegevens van je iPhone over te zetten zoals contacten, notities, foto’s en video’s zodat niets verloren gaat wanneer je telefoon onverhoopt niet meer aan gaat. Met een back-up kun je gemakkelijk alle gegevens van je oude telefoon overzetten op je nieuwe telefoon. Hierdoor gaan er nooit dierbare foto’s of belangrijke gegevens verloren.

Koop een goed telefoonhoesje

Het is belangrijk om je iPhone goed te beschermen op vakantie. Want wanneer je telefoon onverhoopt een keer valt op vakantie wil je niet direct barsten in je scherm zien. Daarnaast is het ook prettig als een hoesje dikke zijkanten heeft, waardoor de zijkanten van je telefoon beschermt zijn tegen stoten. Om zeker te zijn van zo min mogelijk schade wanneer je telefoon valt kan je er ook over nadenken om een screenprotector te kopen. De combinatie van een goed telefoonhoesje én een screenprotector zorgt ervoor dat je telefoon maximaal beschermd is voor op vakantie.

Laat je telefoon opschonen

Wanneer je op vakantie gaat wil je mooie foto’s kunnen maken en eventueel reis apps downloaden. Daarom is het belangrijk om voldoende geheugen vrij te hebben, zodat je deze foto’s en apps kunt opslaan en downloaden. Het is dus belangrijk om voorafgaand aan je vakantie te kijken of je nog voldoende geheugen hebt. Zit je geheugen vol? Zorg er dan voor dat je grote bestanden van je telefoon verwijderd. Je kan ook kijken naar welke apps je weinig tot niet gebruikt, en die tijdelijk van je telefoon verwijderen. Ben je toe aan meer geheugen, maar wil je niet teveel geld uitgeven? Een aanbieder als refurbished.nl heeft een breed assortiment aan iPhones met opslagruimte van 16GB tot 256GB. Daarnaast bieden ze 3 jaar garantie aan op al hun producten, waardoor je verzekerd bent van een goede aankoop.

Plaats een reactie