4 tips voor brildragers op vakantie

Op vakantie wil je vooral genieten. Met een cocktail in de ene hand en een goed boek in de andere hand kom je gelukkig al een heel eind. Draag jij een bril? Dan wil je natuurlijk dat deze de vakantie overleeft. Het zou toch zonde zijn als je bril kapot gaat en jij het einde van je boek niet meer kunt lezen? Daarom geven wij hieronder een aantal tips voor het dragen van een bril op vakantie. Lees je mee?

Tip 1: laat je bril nooit op een hete plek liggen

Ben jij een echte zonaanbidder? Dan ga je natuurlijk graag naar een vakantiebestemming met heerlijke zomerse temperaturen. Je bril is hier alleen geen fan van: door de hoge temperaturen kan hij verbuigen of beschadigen. Zorg er daarom voor dat je je bril nooit opbergt op een plaats die warmer is dan 50°C. Laat je bril dus nooit achter in een hete auto, zelfs niet in het handschoenenkastje.

 Tip 2: let op het gebruik van je airco

Na een dag relaxen op het strand stap je in de auto om terug te rijden naar je appartement. Je bent alleen niet de enige die heeft liggen bakken: ook de auto heeft de hele dag in de zon gestaan. Om snel af te koelen zet je daarom gelijk je airco op de hoogste stand. Deze plotselinge temperatuurverandering kan er echter voor zorgen dat je bril beschadigt. Zet je airco daarom niet meteen op de hoogste stand, maar laat je auto geleidelijk afkoelen. Zo houd jij je hoofd koel én behoud je goed zicht.

Tip 3: pas op met het poetsen van je brillenglazen

Slijt jij jouw vakantiedagen het liefst met een boek op het strand of aan de rand van het zwembad? Dan ben je niet de enige. Toch zijn het strand en het zwembad niet de beste plekken voor je bril. Zand en zonnebrandcrème kunnen namelijk zorgen voor krasjes en vlekken op je brillenglazen. Spoel daarom voor het poetsen van je brillenglazen eerst je bril even voorzichtig schoon onder de kraan met lauw water.

 Tip 4: neem een reservebril mee

Hoe voorzichtig je ook bent, er kan natuurlijk altijd iets gebeuren met je bril. Wat nu als er een pootje afbreekt, of als je hem laat liggen op het terras? Neem daarom altijd een reservebril mee wanneer je op vakantie gaat. Zo ga jij altijd goed voorbereid op reis. Als automobilist in landen als Duitsland, Frankrijk of Spanje ben je zelfs verplicht om een reservebril mee te nemen.

1 gedachte over “4 tips voor brildragers op vakantie”

Plaats een reactie