4 x toffe activiteiten tijdens een rondreis door Kroatië

Of je nu een fly drive vakantie boekt, een georganiseerde busvakantie of een last minute; een rondreis door Kroatië is altijd geslaagd; in welke vorm dan ook! Misschien ga je naar dit geweldige land voor het heerlijke weer, het lekkere eten, de prachtige eilanden of gewoon vanwege de complete sfeer.

Er is natuurlijk niets zo fijn als lekker ontspannen en luieren tijdens je vakantie. Maar af en toe is het ook leuk om een aantal activiteiten te ondernemen. En dat kan als de beste in Kroatië. Er zijn namelijk zijn genoeg toffe dingen om te doen. We hebben de leukste activiteiten voor je uitgezocht:

Doe een wijnproeverij in de Konavle Valley

Op het zuidelijkste puntje van Kroatië ligt de magische “Konavle-vallei”; een betoverende regio met prachtige natuurlijke schatten. Overal waar je kijkt zie je cipressen, pijnbomen en glooiende wijngaarden. De condities zijn hier perfect voor het produceren van heerlijke rode en witte wijnen.

Doe een wijnproeverij tijdens je bezoek en proef lokaal geproduceerde wijn van traditionele familiebedrijven. Leer bovendien alles over de belangrijkste kenmerken van deze heerlijke drank uit Dalmatië. De meeste proeverijen zijn te boeken inclusief een heerlijke uitgebreide lunch tussen de wijnranken. Genieten!

Spot dolfijnen in hun natuurlijke omgeving vanuit Pula

Hoe gaaf is het om dolfijnen in het wild te kunnen aanschouwen? Dit kan op het schiereiland Istrië, vanuit de stad Pula. Hiervandaan vertrekken tours richting Nationaal Park Brijuni; een prachtige eilandenarchipel met betoverende landschappen en thuisbasis van een aantal dolfijnensoorten. Een lokale gids vertelt je alles over de dolfijnen, hun gedrag en de omgeving. De dieren laten zich 9 van de 10 keer zien, dus deze kans mag je niet laten liggen!

Lees ook: overnachten in Istrië, Kroatië. En doe alvast inspiratie op voor je vakantie.

Ga snorkelen bij de Elaphiti eilanden

Ten noordwesten van Dubrovnik liggen de Elaphiti eilanden; de perfecte ontsnapping aan de zomerdrukte. Koločep, Lopud en Šipan zijn de 3 grootste én bewoonde eilanden. En jij kunt ze alle drie bezoeken! Vanuit de haven in Dubrovnik vertrekken regelmatig boten richting de archipel. Je kunt op eigen houtje gaan of via een aangeboden tour.

De Elaphiti eilanden staan erom bekend dat ze een paradijs vormen voor snorkelaars. Vergeet deze dus niet te huren of mee te nemen; het is een geweldige ervaring!

Ga raften of kanoën op de smaragdgroene Zrmanja

De Zrmanja en de Krupa rivieren behoren tot de mooiste van Europa. Het heldere water, de spectaculaire kloven en de prachtige watervallen zijn een lust voor het oog. Je kunt de rivier en de kloven verkennen vanuit een gehuurde kano of kajak; dit is mogelijk tijdens de laagwaterperiode in juli en augustus.

Maar als je echt op zoek bent naar avontuur, boek dan een raftingtour. Alleen in het voor- en najaar vinden raftingtrips op de rivieren plaats. Plan je trip dus wijs. Hoe je het ook wendt of keert; de omgeving blijft even spectaculair. Of je hem nu vanuit een kano of een raft bekijkt…

Kroatië leent zich dus perfect voor het ondernemen van allerlei soorten activiteiten. Een top manier om het land en de omgeving te leren kennen. Houd het dus niet alleen bij zonnen en zwemmen; trek er ook eens op uit!

Plaats een reactie