4G voor tijdens de reis? Zo kies je de beste sim only provider

Backpacken door Europa. Gezellig met het gezin naar de camping in Frankrijk. Stage lopen in het buitenland. In al deze situaties wil je goed bereikbaar zijn voor het thuisfront of de mooie vakantiekiekjes delen op Facebook. In elk geval is het belangrijk dat je beschikt over een goed telefoonabonnement.

Huidig abonnement

Er zijn verschillende soorten abonnementen beschikbaar. Sommige abonnement hebben onbeperkt interneten binnen Europa en andere hebben onbeperkt bellen en sms’en binnen Europa. Als je al beschikt over een abonnement en je bent van plan om op reis te gaan, neem je abonnement dan weer eens door en kijk wat het biedt in het buitenland. Vervuld je abonnement niet jouw wensen en behoeftes? Dan kan je het volgende doen.

Neem contact op met je provider en leg je situatie uit. Als je voor een lange tijd weg gaat kunnen zij misschien je abonnement wijzigen. Het nadeel hiervan is wel dat je maandelijks meer moet betalen tot je abonnement verloopt. Heb je dat liever niet? Dan kan er gekeken worden naar een sim only.

Sim only

Sim only is gelijk aan een abonnement. Het enige verschil is dat je bij een sim only een nieuwe simkaart krijgt en er geen telefoon bijneemt. Het voordeel van een sim only abonnement is, dat je het maandelijks of jaarlijks kan opzeggen. Om de beste sim only abonnement te verkrijgen, moet je letten op de volgende punten:

Belminuten

Een telefoon is ontworpen om te bellen, daarom zijn belminuten essentieel. Ga na hoe vaak je belt in de maand en beslist dan hoeveel belminuten je nodig hebt.

Sms’en

Vaak gaan de belminuten samen met sms’en, dan staat één belminuut gelijk aan één sms. Als je nog vaak sms’t, dan moeten de belminuten omhoog.

MB’s per maand

Als je gebruik wilt maken van mobiel internet moet er goed gekeken worden naar het aantal MB’s.

Netwerk

Dit hoort vooral bij de aanbieder, ook wel provider. Let op of hij gebruik maak van het netwerk 3G of 4G. Het belangrijkste verschil hiertussen is de internetsnelheid. Het is verstandig om voor 4G te kiezen, als je gebruik wilt maken van het snelste internet in het buitenland.

Wil je liever ook een nieuw toestel erbij? Dat is ook mogelijk, maar dan sluit je vaak een abonnement af van minimaal een jaar. Als je let op deze punten, zal je de beste sim only provider vinden met een passend abonnement.

Dus hoe beschik je over een goed telefoonabonnement? Door eerst te kijken naar je huidige abonnement en wat daar ontbreekt. Vervolgens kan je contact opnemen met je provider of ervoor kiezen om een nieuw abonnement aan te schaffen. Een andere mogelijkheid is het nemen van een sim only abonnement. Om het beste sim only abonnement te vinden moet je letten op de punten: belminuten, sms’en, MB’s en het netwerk.

Plaats een reactie