4x leuke dingen om te doen in Volendam

Waar Nederland talloze leuke steden heeft om te bezoeken, zijn ook veel dorpen absoluut een bezoekje waard. Een populair vissersdorp waar je een geweldige tijd tegemoet kunt gaan, is Volendam. Je kunt hier voor een dagje naartoe gaan, maar het dorp heeft ook genoeg te bieden voor meerdere dagen. Er is veel te zien en te beleven, waardoor je jezelf hier niet snel zal vervelen. Zie jij het wel zitten om de toerist in eigen land uit te hangen in Volendam? Dan is het goed om te weten wat je hier kunt doen tijdens je verblijf. Wij zetten hieronder vier leuke dingen op een rijtje!

Op de foto in klederdracht

Zoals je waarschijnlijk wel weet staat Volendam bekend om het traditionele kostuum. Een foto in klederdracht kan dan ook eigenlijk niet ontbreken als je in het vissersdorp bent. In Volendam zijn meerdere locaties te vinden waar je terecht kunt voor een leuke fotoshoot in klederdracht. Het decor dat gebruikt wordt maakt de foto’s nog specialer. Het is het perfecte aandenken en je kunt hier later dan ook met veel plezier op terugkijken.

Vis eten op de dijk

Zeg je Volendam, dan zeg je vis. Als je graag vis eet, is het dan ook een must om in Volendam een visje op de dijk te eten. Op de dijk zijn talloze leuke restaurants en viskramen te vinden waar je terecht kunt voor de lekkerste visgerechten. Of je nu gek bent op paling of haring of liever sliptong hebt: Volendam heeft het allemaal. Het is een van de beste plekken van ons land om vis te eten, dus zeker de moeite waard om te proberen als je hier bent.

Scooter of fiets huren

Om veel van het leuke dorp te zien, is het een aanrader om tijdens je bezoek een scooter of fiets te huren. Hierdoor krijg je de kans om de omgeving van dit dorp te verkennen. Zo kun je genieten van het bijzondere landschap en al het moois dat je onderweg tegenkomt. Naast Volendam zelf kun je tijdens je tour ook Edam, Monnickendam en Marken bezoeken. Je kunt hierdoor een fantastische tijd tegemoet gaan en veel nieuwe dingen zien. Voor het huren van een scooter of fiets in Volendam ben je bij Rent & Event evenementenbureau aan het juiste adres.

Bezoek het Volendams museum

Tijdens jouw dagje weg Volendam is ook een bezoek aan het Volendams museum absoluut de moeite waard. Dit kleine museum geeft jou de kans om meer over het dorp te weten te komen. Je kunt hier diverse nagebouwde Volendamse interieurs vinden, maar ook kun je hier de klederdracht, een filmzaal met oude beelden en mooie schilderijen bewonderen. Als je meer wilt weten over de geschiedenis van het mooie Vissersdorp, dan kan een bezoekje aan dit museum eigenlijk niet ontbreken als je hier bent.

Een dagje of weekendje naar het populaire vissersdorp op de planning? Dan kun je deze bovenstaande activiteiten zeker in gedachten houden. Het Noord-Hollandse dorp heeft genoeg leuks te bieden, voor zowel jong als oud. Een tripje naar Volendam zal je dan ook niet snel meer vergeten!

Plaats een reactie