5 Europese muziekfestivals die je een keer bezocht moet hebben

Nederland is rijk aan mooie muziekfestivals zoals Pinkpop en Lowlands. Daar kun je je als muziekliefhebber en festivalganger ieder jaar weer meer vermaken, maar de wereld is natuurlijk groter. Elders in Europa vinden enkele van de grootste muziekfestivals ter wereld plaats die eigenlijk ook op je bucket list zouden moeten staan. We bespreken enkele van de meest populaire en iconische muziekfestivals in Europa die je zeker eens zou moeten bezoeken. Tijd om wat festival gadgets te kopen en op pad te gaan dus!

Glastonbury Festival (Verenigd Koninkrijk)

Glastonbury is een van de grootste en meest bekende muziekfestivals ter wereld. Dit iconische festival vindt jaarlijks in juni plaats in het zuidwesten van Engeland. Glastonbury biedt een breed scala aan muziekstijlen, van rock tot dance tot wereldmuziek, en staat garant voor grote namen en optredens waar men het decennia later nog over heeft. Overigens kent het vaak modderige festival ook dans-, cabaret-, circus- en andere voorstellingen.

Roskilde Festival (Denemarken)

Het Glastonbury van het vasteland is misschien wel het Roskilde Festival in Denemarken. Dit is een van de oudste en grootste muziekfestivals van Europa, en vindt plaats in de gelijknamige stad. Het festival staat bekend om zijn brede scala aan muziekgenres, inclusief rock, pop, dance en hiphop, en heeft een sterke nadruk op duurzaamheid en sociaal bewustzijn. Ook Roskilde staat doorgaans garant voor grote namen en biedt waar voor je geld.

Sziget Festival (Hongarije)

Festival bezoekenHet Sziget Festival in Hongarije is voor veel muziek- en festivalliefhebbers een ware pelgrimage waard. Velen keren er terug vanwege de bijzondere sfeer van het festival dat plaatsvindt op een eiland in de Donau in Boedapest. Sziget verveelt nooit, want het is een een enorm muziek- en cultureel festival met meer dan 1000 artiesten uit verschillende genres, waaronder rock, pop, hiphop, reggae en elektronische muziek.

Rock Werchter (België)

Natuurlijk hóef je niet zo ver van huis als je een te gek muziekfestival in het buitenland wilt bezoeken. Daar hoef je immers enkel voor naar het Belgische dorpje Werchter, waar jaarlijks Rock Werchter plaatsvindt. Ook dit is een van de grootste muziekfestivals van Europa en staat garant voor een breed scala aan rock-, pop- en alternatieve muziek, plus speciale evenementen zoals comedyshows en workshops.

Primavera Sound (Spanje)

Misschien nét wat minder iconisch, maar ook zeer de moeite waard, is Primavera Sound. Dit festival vindt plaats in Barcelona en is een van de belangrijkste festivals voor indie-rock, pop en elektronische muziek in Europa. Het festival biedt ook een breed scala aan andere culturele evenementen, waaronder kunsttentoonstellingen en filmvertoningen.

Deze vijf festival zijn nog maar enkele voorbeelden van de vele geweldige muziekfestivals die Europa te bieden heeft, maar het zijn wel de meest iconische. Buiten Europa is bijvoorbeeld het Amerikaanse festival Coachella een voor op de bucket list, evenals het Braziliaanse festival Rock in Rio. Ga je naar een van de genoemde festivals? Dan is het hopen op goed weer, want dan kunnen jij en je vrienden van die leuke bucket hats dragen. En anders doe je het gewoon om een droog hoofd te houden!

Plaats een reactie