5 hidden treasures in Londen

Vorig jaar zijn we in Londen geweest. Een super grote en prachtige stad. Hieronder hebben we 5 hidden treasures verzameld die je kunt bezoeken tijdens je  citytrip Londen.

1. De ruïnes van st. Dunstan-in-the-east

Deze openbare tuin herbergt de ruïnes van een oude kerk. Je kunt in deze tuin langs en om deze ruïnes lopen om zo een gevoel te krijgen hoe het er destijds was. Deze kerk is in de tweede wereldoorlog verwoest en de ruïnes zijn blijven staan. Dit is echt een magische plek en zeker de moeite waard om te bezoeken. Het dak van de voormalige kerk is helemaal weg en er groeien allerlei bomen en planten door de restanten van de kerk heen. Hierdoor lijkt het alsof je op een plek bent waar de tijd stilstaat midden in de drukke stad Londen.

2. Kyoto Garden

Kyoto Garden is een Japanse tuin waar je helemaal tot rust kunt komen. De tuin is 20 hectare groot en is te vinden in Holland Park. Dit park is dagelijks geopend en heeft diverse watervallen en prachtige landschappen. Vergeet zeker je camera niet mee te nemen, want je kan hier in elk seizoen prachtige plaatjes schieten! Het park dateert uit 1991 en is in 2011 helemaal opnieuw onder handen genomen door Japanse tuiniers die speciaal zijn ingevlogen om dit park in zijn volle glorie te herstellen.

3. Leadenhall Market

Leadenhall MarketDeze locatie heb je waarschijnlijk al wel eens voorbij zien komen op foto’s. Leadenhall Market is een overdekte markt met een prachtig dak. Dit dak is wat je waarschijnlijk wel op de foto’s hebt gezien. De markt bevind zich op Gracechurch Street en is makkelijk over het hoofd te zien door de kleine ingangen. Het is dan ook handig om hier naartoe te navigeren met Google Maps bijvoorbeeld.

4. Sky Garden

We kennen allemaal the Shard, en the London Eye. Erg dure attracties met spectaculaire uitzichten over Londen. Je vind de Sky Garden op 20 Fenchurch Street in een gebouw dat ook wel de Walkie-Talkie genoemd wordt. Op de bovenste verdieping kan je in een indoor tuin genieten van een prachtig uitzicht over Londen. Er zijn maar een beperkt aantal gratis tickets verkrijgbaar om te zorgen dat het niet te druk wordt. Deze tickets kan je een week vantevoren krijgen via de website van Sky Garden.

5. Het Viktor Wynd Museum of Curiosities, Fine Art & Natural History

Op 11 Mare Street vind je een vreemd museumpje. Zoals er vele zijn in Engeland. Dit museum bevind zich ongeveer in de kelder van een bar en bevat allemaal vreemde items. Zo vind je er gekke gekrompen hoofden, skeletten van allerlei dieren en andere vreemden objecten. Dit is zeker een museum waar je even rond moet lopen als je in de buurt bent om de gekke objecten in dit kleine museum te bekijken. Je moet er van houden, maar wij vonden het eens wat anders dan de bekende attracties van Londen en we hebben het er nog regelmatig over. Meer informatie op de website van het museum.

Met deze 5 hidden gems moet je jouw bezoek aan Londen wel speciaal kunnen maken. Welke hidden gems heb jij bezocht tijdens je bezoek aan Londen die niet in bovenstaand lijstje staan? Wij horen ze graag!

Plaats een reactie