5 keer verrassende steden voor een weekendje weg

Ben jij ook zo toe aan een vakantie? Dat snappen we helemaal. En gelukkig hoeft je niet altijd ver weg als je er even lekker tussenuit wilt! Nederland telt namelijk genoeg prachtige en leuke bestemmingen voor een heerlijke break. Wil je toch een weekend weg naar het buitenland? Dat kan ook zonder uren in het vliegtuig te zitten. Stap de auto in en rijd bijvoorbeeld naar België, Duitsland of Frankrijk. Of vlieg naar het noorden van Spanje in slechts 1.5 uur. Er zijn genoeg opties om uit te kiezen!

Hieronder hebben we een aantal verrassend leuke steden (relatief) dichtbij huis, voor je op een rijtje gezet:

Deventer

Overijssel is een van de mooiste provincies van Nederland. Je vindt er prachtige natuur en een groot aantal van alle Hanzesteden die ons land telt. Hier is het historische Deventer er één van; deze 5e oudste stad staat bekend om zijn vele culturele activiteiten, de relaxte sfeer en zijn Bourgondische karakter. Gelegen aan de IJssel, is de locatie van Deventer ook nog eens super. Je kunt vanuit hier tal van leuke daguitstapjes maken. Verken alle prachtige oude monumenten, bezoek de beroemde boekenmarkt en strijk neer in een van de vele authentieke restaurants.

Lees ook: 3 tips voor je vakantie in 2021.

Bilbao

Iets verder van Nederland, maar alsnog relatief dichtbij, ligt de nog vrij onontdekte stad Bilbao. Deze Spaanse parel ligt te midden van het Baskenland en wordt onterecht vaak overgeslagen door toeristen. Bilbao is namelijk kleurrijk en ruig, oud en modern, hip en authentiek tegelijk. Het is een heerlijke mix van stijlen en culturen. En bovenal voelt de stad lekker écht. Geen hordes toeristen, maar gewoon laid-back Spanjaarden die genieten van het leven. Bovendien kun je in Bilbao overal genieten van de Spaanse keuken en ligt het betoverende Baskenland aan je voeten!

Gent

Ook buurland België is van alle markten thuis. Naast mooie natuurgebieden herbergt dit land ook geweldige steden die zich perfect lenen voor een weekend weg. Laat Brussel, Brugge en Leuven even waar ze zijn en ga op pad door het prachtige Gent; stad voor echte levensgenieters en gastvrije Gentenaren. Maar ook een stad van trendy en moderne wijken, historische plekken en een geweldige gastronomie. Kortom; stap in de auto of in de trein en wandel binnen de kortste keren in hartje Gent.

Lille

Nóg iets zuidelijker en je komt aan in La Douche France. De ondergewaardeerde stad Lille ligt slechts op een paar uurtjes rijden vanuit Nederland. Waarom zou je het ver zoeken als het dichtbij ook mooi, gezellig en leuk is?

Voor een heerlijk weekendje weg heeft Lille van alles te bieden. Het oude stadscentrum is prachtig, met al zijn oude monumenten en smalle steegjes. Maar ook heeft Lille een moderne, hippe kan. Deze mix is juist hetgeen wat de stad zo tof maakt. Er zijn veel Vlaamse invloeden te vinden in Lille, wat deze bestemming bovendien lekker ongedwongen maakt. En de grote hoeveelheid Belgische biertjes die er worden gedronken zijn ook niet bepaald verkeerd…

Zo zie je maar; de leuke steden dichtbij huis liggen voor het oprapen. Kies snel jouw favoriet en geniet van een verrassend leuk weekendje weg!

Plaats een reactie