5 leuke activiteiten om te doen als je in Canada bent

Canada is een land dat bij veel mensen op hun bucketlist staat. Maar als het eindelijk zo ver is dat je je droomreis gaat maken, dan is het wel handig om te weten wat je in dit prachtige land kunt doen! Daarom hebben we hieronder een aantal activiteiten verzameld om te doen als je in Canada bent.

1. De natuur in

Algonquin national parkCanada is een prachtig land. De natuur is zo ontzettend mooi dat het zonde is om hier niet van te genieten. In Canada vind je allerlei soorten natuur, van immens uitgestrekte bossen tot grote gebergten met prachtige meren. Algonquin Provincial Park in Ontario is zeker een aanrader. In dit prachtige park vind je mooie meren en bossen. Ook zijn er allerlei soorten dieren te vinden in dit park waardoor je beleving nog bijzonderder kan worden. Let wel op voor beren als je in Canada de natuur in gaat! Of je nou in de zomer of in de winter een bezoek aan Canada brengt, het land heeft in alle seizoenen mooie en bijzondere plekken in de natuur. Een rondreis Canada is dan ook zeker een aanrader om te doen!

2. Hang de toerist uit

Niagara falls in CanadaEr is niets mis met de toerist uithangen als je op vakantie bent in Canada. Ga naar de meest toeristische plekken en neem genoeg foto’s. Je bent tenslotte op vakantie, dus dan mag je je best als een toerist gedragen een paar dagen van je verblijf. Het is zonde om tijdens je reis bijvoorbeeld de Niagara Falls te missen en daar vervolgens spijt van te hebben. De Niagara Falls liggen op de grens tussen Canada en Amerika en zijn daarom niet vanuit elk deel van Canada goed bereikbaar. Heb je de kans om dit natuurgeweld te bezoeken? Dan moet je dat zeker doen!

3. Het noorderlicht bekijken

Het noorderlichtAls je de kans hebt en je bent in de juiste periode in Canada bent dan moet je zeker het noorderlicht (ook Aurora Borealis genoemd) gaan bekijken. Het noorderlicht heeft iets magisch en is iets wat niet iedereen gezien heeft. Een paar kleine tips voor de fotografen onder ons:

  • Fotografeer het noorderlicht niet door glas heen.
  • Gebruik geen flits, het noorderlicht is een lichtverschijnsel en door het gebruik van flitslicht wordt het effect teniet gedaan.
  • Zet je camera op manual, de sluitertijd stand of automatisch zonder flits om de beste foto’s te krijgen.
  • Zoek een mooie plek en neem een interessant object op de voorgrond mee in je foto (zoals hiernaast gedaan is.

4. Stedentrips in Canada

Kasteel in QuebecCanada heeft een aantal zeer mooie steden die zeker het bezoeken waard zijn. Zo zijn er Quebec en Old Montreal. Twee steden waar een hoop oude gebouwen en historie te bezichtigen is. De steden kennen ook een moderne kant dus er is voor ieder wat wils. Quebec kent ook een groot aantal musea waaronder the Citadelle of Quebec. Dit fort is nog in gebruik en heeft een mooi museum. Daarnaast kan je hier nog de wisseling van de wacht bekijken.

5. Uniek: overnachten in een ijshotel

Wil je je bezoek aan Canada echt onvergetelijk maken? Boek dan een overnachting bij het Quebec Ice Hotel. Dit ijshotel wordt elk jaar opnieuw opgebouwd en is (bijna) helemaal van ijs gemaakt. De kamers en zelfs de bedden zijn van ijs gemaakt. Overnachten in dit hotel is wel een van de meest unieke dingen die je kunt doen. Is de overnachting te duur? Dan kan je ook een ijshotel tour boeken in het Quebec Ice Hotel. Je krijgt dan een rondleiding door het hotel en je ziet hoe het hotel elk jaar opnieuw opgebouwd wordt.

Plaats een reactie