5 redenen om naar Amerika te verhuizen

Geen ander land is zo veelzijdig als Amerika. In elke unieke staat kun je natuur, sport, geschiedenis, cultuur, muziek en nog veel meer ontdekken. Niet voor niets dat Amerika een geliefde vakantiebestemming is, maar ook vaak wordt genoemd als droom om ooit naartoe te verhuizen. We vertellen je vijf redenen waarom verhuizen naar Amerika een heel goed idee is!

1. De veelzijdige natuur

Door de grote omvang van de Verenigde Staten is er een grote diversiteit en veelzijdigheid qua natuur te vinden. Indrukwekkende woestijnvlaktes, besneeuwde bergtoppen en broeierige moerassen, Amerika heeft het allemaal. De nationale parken bieden wandel- en fietsroutes, maar ook andere outdoor activiteiten, zoals kajakken, kanoën, raften en zwemmen. En rijd je van stad naar stad, dan cross je over indrukwekkende wegen – hallo Route 66! – en ontdek je kleine stadjes. Je kijkt hoe dan ook je ogen uit!

2. Een rijke historie

Hoewel de geschiedenis door sommigen als vrij “jong” wordt gezien, is er een rijke historie te ontdekken. De vele musea, monumentale gebouwen en woningen vertellen het verhaal over de Amerikaanse Burgeroorlog, slavernij, presidenten, the roaring 20’s en nog veel meer. Daar komt ook bij dat elke staat zijn eigen verleden en oorsprong heeft. Juist deze verschillen maken de geschiedenis van Amerika zeer interessant.

3. De grootsheid

Het land zelf is heel groot, maar ook de cultuur wordt vaak groots aangepakt. Huizen, supermarkten, parkeerplaatsen en auto’s zijn een stuk groter dan in Nederland. Dat brengt ook een gevoel van vrijheid en ruimte met zich mee. Want hoe gaaf is het als je over de lange, grote snelwegen rijdt en rondom je heen de immense bergen of bouwwerken ziet?

4. De sportcultuur

Er heerst in Amerika een andere sportcultuur dan in Nederland. Dat heeft mede ook te maken met de andere soort sporten die in het land worden beoefend: honkbal, ijshockey, American Football en basketbal. Een sportwedstrijd is, zelfs als je geen sportliefhebber bent, een unieke belevenis. Niet voor niets zijn de Super Bowl, NBA-finale of World Series grote evenementen die over de hele wereld bekendheid genieten.

5. De mensen en cultuur

Amerikanen zijn ontzettend vriendelijk en zullen je altijd begroeten en vragen hoe het met je gaat. Naast hun oprechtheid, zijn ze ook vaak behulpzaam en staan ze graag voor je klaar bij vragen. Ook zijn er een aantal belangrijke evenementen die onderdeel zijn van de Amerikaanse cultuur. Denk bijvoorbeeld aan Thanksgiving en Black Friday in november, Independence Day in juli en Labor Day in september. Stuk voor stuk belangrijke mijlpalen die uitgebreid worden gevierd door de bevolking.

Verhuizen naar Amerika

Een verhuizing naar Amerika is een prachtig idee, maar er komt wel enorm veel bij kijken. Zo heb je een visum of Green Card nodig om in het land te kunnen wonen en werken. Wil je graag jouw spullen en/of inboedel meeverhuizen naar de andere kant van de oceaan? Dan heb je een betrouwbare en betaalbare partner nodig. Transpack, internationaal verhuisbedrijf, is gespecialiseerd in verhuizen naar Amerika. Zij staan graag voor je klaar om de verhuizing en alle administratie er omheen voor je te regelen. Neem gewoon vrijblijvend contact met ze op indien je vragen hebt.

Plaats een reactie