5 tips voor een autovakantie

Het is weer bijna zo ver, de zomervakantie! Veel Nederlanders gaan dan met de auto op vakantie naar prachtige bestemmingen zoals Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland, België, enz. Als je op vakantie gaat met de auto zijn er wel een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Hieronder helpen we je met 5 tips voor een zorgeloze autovakantie.

Koop een goede dakkoffer

Een dakkoffer is niet goedkoop, laten we dat voorop stellen. De meeste dakkoffers zijn daarentegen enorm degelijk en gaan erg lang mee. Zelf heb ik een dakkoffer van auto-onderdelen24.nl. Je kunt de dakkoffer ook voor meerdere zaken gebruiken. Voor de zomer- en wintervakantie natuurlijk, maar ook voor een verhuizing of het meenemen van bepaalde spullen is een dakkoffer ideaal.

Plan je route vooraf goed

Plan de route voor je autovakantieJe weet nooit wat je onderweg tegen gaat komen. Natuurlijk hebben we tegenwoordig goede navigatiesystemen en mobiele telefoons met apps als Google maps en Apple maps. Toch kan het geen kwaad om je route vooraf goed te bepalen. Ook het bepalen van een alternatieve route is goed. Zo weet je zeker dat je nooit verdwaalt en dat je weet waar je mee bezig bent zonder op apparatuur te vertrouwen. Houdt bij het plannen van je route ook rekening met eventuele tolwegen en vignetten die je nodig hebt tijdens je reis.

Zorg voor voldoende verkoeling

Het kan erg warm worden tijdens de zomerperiode. Het is dan ook van belang om voor voldoende verkoeling te zorgen. De meeste auto’s zijn tegenwoordig gelukkig uitgerust met airconditioning, maar zorg ook voor wat koele flessen water voor het geval de airco, of de hele auto er mee stopt. Ook en doek of iets om schaduw mee te creëren voor de achterruiten is prettig als er iemand op de achterbank zit.

Zorg voor voldoende gereedschap en veiligheidsspullen

Hoe goed je auto ook onderhouden is, er kan altijd iets kapot gaan. Natuurlijk ga je er van uit dat dit niet gebeurt, maar als het gebeurt kan je maar beter goed voorbereid zijn. Zorg dat je het juiste gereedschap bij hebt voor jouw auto. Zorg daarnaast voor hesjes, een veiligheidsdriehoek, een krik en waar mogelijk een reservewiel of thuiskomertje.

Controleer de dekking van je verzekering en wegenwacht

Niet elke verzekering dekt schade of pech in het buitenland. Controleer bij je verzekering of je gedekt bent voor eventuele ongevallen of noodgevallen in het land waar je naartoe gaat. Ook je wegenwacht abonnement kun je controleren. Door dit vooraf te regelen kom je niet voor verrassingen te staan tijdens je vakantie.

Met bovenstaande tips kun je met een gerust hart met je auto op vakantie. Wat zijn de tips die jij iemand zou geven die met de auto op vakantie gaat? Laat ze achter in de reacties hieronder!

Plaats een reactie