5 tips voor een dagje naar de Efteling

Staat er een dagje naar de Efteling op de planning? Geweldig! Het blijft voor jong en oud natuurlijk een van de meest favoriete locaties en de ideale bestemming voor een leuk dagje uit met je partner, het gezin of zelfs de hele familie. Maar waar je natuurlijk ook meteen aan denkt bij de Efteling is drukke dagen, lange wachtrijen en soms zelfs flinke files. We geven je dan ook graag een aantal handige, praktische tips om je dagje naar de Efteling zo soepel mogelijk te laten verlopen.

1. Plan je bezoek vooraf

Ga van te voren gezellig met z’n allen samen zitten om te kijken wat je allemaal wilt doen tijdens je dag in de Efteling. Welke rijken ga je als eerste bezoeken, welke attracties wil je zeker gezien (en ervaren) hebben en hoe lang wil je eigenlijk blijven? Wanneer je vooraf al weet waar je aan toe bent, kun je overal lekker soepel doorheen wandelen en alles zien en doen wat je gehoopt had.

2. Blijf wat langer

Als je de mogelijkheid hebt, zoek dan een leuk last minute hotel zodat je wat langer van de Efteling (en het samenzijn) kunt genieten. Hoewel de hotels van de Efteling zelf erg duur zijn, kun je ook in de omgeving een leuk Efteling arrangement vinden waarmee je dichtbij, en toch een stuk goedkoper kunt verblijven. Een weekendje Efteling is natuurlijk een stuk leuker en specialer dan een enkele zondagmiddag.

3. Download en gebruik de app

Om je bezoek aan de Efteling nog makkelijker te maken heeft de Efteling een speciale app ontwikkelt. Download deze voordat je naar de Efteling gaat om goed voorbereid te zijn. Wanneer je eenmaal in het park bent en je jouw GPS aanzet, vertelt de app je precies hoe lang je naar bepaalde attracties moet lopen en hoe lang de wachttijden zijn. Zo kun je makkelijker beslissen waar je naartoe gaat.

4. Bewaar de populaire attracties tot het laatst

De wachtrijen zijn tegen het einde van de middag vaak een stuk korter: een ideaal moment dus om de meest populaire attracties te bezoeken. Voor sommige attracties kun je zelfs via de app een ‘kaartje’ boeken waarmee je vervolgens precies weet hoe laat jij in de attractie mee kunt.

5. Neem eigen lunch en drankjes mee

Hoewel de restaurants in de Efteling helemaal prima zijn, kost het je nogal wat om op locatie te eten en drinken. Neem dus vooral een paar rugzakken met broodjes, snacks en drinken mee waar je gedurende de dag van kunt genieten. Dat scheelt je al snel een paar tientjes!

Plaats een reactie