5 tips voor een uniek weekendje weg

Een lange vakantie is natuurlijk heerlijk. Maar tegenwoordig zijn we vaak heel druk en dan is een lange vakantie niet atlijd mogelijk. Een weekendje weg is dan een prima alternatief. Je komt er heerlijk opgeladen weer van terug. Maar dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je een superleuke locatie uitkiest om te overnachten. En ook dat je er even helemaal uit bent door leuke en unieke ervaringen in een nieuwe omgeving. Hoe organiseer je zo’n tof weekendje weg? We geven je even 5 praktische tips. Daarmee word je weekendje weg gegarandeerd een succes.

Unieke overnachting

Met de komst van de bed and breakfasts in Nederland is er ook een nieuwe trend ontstaan: het kan niet gek genoeg! We zien yurts, haremtenten, tuinhuizen, tiny houses, boomhutten, woonboten, penthouses en pipowagens. Boek je één van deze locaties dan staan die garant voor een superervaring natuurlijk. Sommige daarvan hebben zelfs een sauna, jacuzzi of complete wellness (en dat is natuurlijk heerlijk tijdens de koude winterdagen).

Go with the flow

Wanneer je bent aangekomen op je locatie van bestemming laat je dan lekker meenemen in het moment. Zo heb je geen stress en struin je op je gemak wat rond. Wanneer je vooraf een heel plan maakt, dan voelt dat soms ook weer als ‘moeten’. Gelukkig hebben we tegenwoordig internet met alle event informatie online. Zo kun je dat prima even in het moment bekijken tijdens je koffiemomentje.

Waar heb je behoefte aan?

Ook is het belangrijk om even na te denken waar je precies behoefte aan hebt. Ben je heel erg moe, dan is een stedentripje misschien een minder goed idee. Dan kun je beter een wellness hotel boeken in een natuurgebied. Stem je weekendje af dus op jouw behoefte en die van je reisgenoten.

Duur?

Veel mensen denken dat een weekendje weg heel duur is. En dat is natuurlijk ook zo wanneer je met het gezin een hotel boekt en elke dag uit eten gaat. Maar je kunt de kosten ook heel laag houden. Een bed and breakfast vind je al vanaf rond de 25 euro. En vaak zijn er ook extra bedden in de ruimte aanwezig.

Ook hotels hebben vaak interessante aanbiedingen. Bekijk daarvoor vooral de last minutes. Koop wat lekkere tapas of broodjes in de supermarkt en ga lekker picknicken in het bos. Zelf wat dingen meenemen is ook een optie. Of zoek naar één van de deals in de regio waar je verblijft. Musea zijn op sommige dagen gratis, dus wil je graag een bepaald museum bezoeken, stem je reis dan af op dit moment.

De omgeving verkennen

Wanneer je ergens een paar dagen bent, overweeg dan zeker om een auto te huren. Ben je bijvoorbeeld in Den Haag, bekijk dan zeker ook even Wassenaar, Leiden, Haarlem of Delft. Een auto huren is vrij voordelig voor een paar dagen. En zo zie je veel meer van de omgeving ook. Wel zo handig wanneer je er toch bent. Een auto huren in Den Haag kan bijvoorbeeld via Easyterra. Via deze website kun je verschillende autoverhuurders vergelijken en in veel gevallen mag je kostenloos annuleren!

Plaats een reactie