5 tips voor mooie vakantiefoto’s

Dankzij social media en de goede camera’s van moderne smartphones wordt het ons erg makkelijk gemaakt om foto’s van mooie vakantiemomenten te maken en deze te delen met elkaar. Jammer  eigenlijk als we uiteindelijk niks meer met die foto’s doen en ze op een harde schijf of geheugenkaartje eindigen, om daarna nooit meer bekeken te worden. Zou jij wat meer uit je vakantiefoto’s willen halen? Hieronder delen wij 5 tips zodat jij je foto’s op een leuke manier kunt presenteren aan je vrienden en familie.

1. Foto’s op hout

foto op hout vakantie-checkEen originele manier om een mooi kiekje te vertonen, is door de foto te laten afdrukken op hout! Het bedrukken op duurzaam hout kan op alle formaten en is weer eens wat anders dan een afbeelding op standaard fotopapier in een fotolijstje. Hang de houten foto’s bijvoorbeeld op in je huiskamer, dit staat geweldig aan de muur boven de eettafel en bank. Zo kan iedereen je favoriete foto ook bewonderen!

2. Maak er magneetjes van

Een leuke manier om aan je vakantie herinnerd te worden, is door je favoriete vakantiefoto’s te laten afdrukken op magneetjes! Bevestig deze aan je koelkast en je krijgt iedere keer weer een lach op je gezicht ‘s morgens als je de koelkastdeur openmaakt om je ontbijt te maken! Je kunt deze ook combineren met magneetjes die je op je vakantielocatie hebt gekocht. Zo creëer je een unieke vakantiebeleving op je koelkast.

3. Stel een fotoalbum samen

Afgedrukte vakantiefoto'sTegenwoordig is het erg makkelijk om een samengesteld fotoalbum te maken van al je (digitale) vakantiefoto’s. Vroeger was men nogal zuinig doordat je met een rolletje maar een beperkt aantal foto’s kon maken met een analoge camera. Ook ging men nog in de weer met rolletjes afdrukken en de afgedrukte foto’s zorgvuldig een voor een in een album plakken. Nu is dat echter anders: je kan makkelijk al je digitale foto’s van een bepaalde vakantie samenvoegen en afdrukken in een album! Je hoeft niet meer kieskeurig te zijn met foto’s want je hoeft immers geen rekening meer te houden met de beperkingen van een fotorolletje! Stel daarom een fotoalbum samen van mooie momenten die vastgelegd zijn in een foto, maar ook gekke foto’s die jou aan het lachen maken!

4. Personaliseer je screensaver

Heb je er weleens aan gedacht om de standaard screensaver van je computer om te toveren in je favoriete vakantiefoto? Als je computer op slaapmodus springt, kun je de achtergrond namelijk veranderen in iets leukers dan zo’n saaie klok of Apple logo. Kies voor een leuke foto van je vakantie en je zult iedere keer weer herinnerd worden aan je prachtige vakantie, als je inmiddels weer thuis bent en achter je computer aan het werk moet!

5. Ga gastbloggen

Het is tegenwoordig heel makkelijk om een blog te schrijven. Dus waarom zou jij dat niet doen? Het is namelijk een goede manier om aan de wereld jouw avonturen te laten zien! Een goede blog wordt ook altijd voorzien van goede foto’s. Zo kun je de lezer een duidelijk beeld geven en hem of haar meenemen naar het moment waarop die ene foto gemaakt is. Op deze manier is het alsof je je lezers meeneemt op jouw vakantie! Klik hier als het je leuk lijkt om te gastbloggen over reizen.

Plaats een reactie