5x de mooiste routes door Italië

Met een Fly Drive naar Italië leer je het karakter en de charme van de regio echt goed kennen. Alle twintig hebben ze hun eigen bijzonderheden. Kiezen kan dus nog wel eens lastig worden! Wij zetten een aantal van de mooiste autoroutes om tijdens je fly drive te bereizen, op een rijtje. In Italië geniet je niet alleen op de bestemmingen zelf, maar ook onderweg. Neem de tijd om de omgeving in je op te nemen en stop zo nu en dan eens in een typisch Italiaans dorpje om de sfeer op te snuiven.

1. Met de auto naar Cinque Terre

Cinque Terre betekent ‘vijf dorpjes’ en bevindt zich aan de noordwestkust van Italië. Aan deze zogeheten kust vind je niet zomaar dorpjes, maar schilderachtige plekken die een zee van kleur in een grillig, rotsachtig landschap vormen. De dorpjes heten Monterosso al Mare, Corniglia, Manarola, Vernazza en Riomaggiore. Een bezoek per auto aan de Cinque Terre maakt meestal onderdeel uit van de route langs de Bloemenrivièra. Die route beslaat de hele kust van Ligurië, tot aan La Spezia.

Te voet of per trein

Eigenlijk gaat de autoroute niet door de Cinque Terre, maar leidt hij tot La Spezia, waar je de trein neemt naar het schilderachtige gebied. Behalve per trein kun je ook te voet tussen de dorpjes reizen, maar dit kost veel wandeltijd. Vanwege het bergachtige karakter heb je tussen twee dorpen ongeveer twee tot drie uur nodig. Wandel je niet, maar maak je gebruik van de trein, dan kun je alle dorpjes prima in één dag bezoeken. Reis je per trein, koop dan een losse ticket op het station. Daarmee ben je het goedkoopst uit.

2. Door het vulkanische landschap van Sicilië

Het landschap van Sicilië wordt bepaald door zijn vulkaan, de Etna. Natuurlijk bezoek je deze met een fly drive naar het eiland. Vanwege de vulkanische oorsprong is de Siciliaanse bodem erg vruchtbaar. Naast wijngaarden zijn ook de olijf- en citrusbomen op het eiland haast niet te tellen. Ga je op vakantie naar Sicilië, dan wil je natuurlijk dat de reis precies zo wordt, zoals je voor ogen hebt. Vergelijk Fly Drives naar Sicilië op FlyDriveReizen.nl en kies de vakantie die bij jou past.

Dé autorit van het eiland

Een onvergetelijke autoroute door het indrukwekkende vulkaanlandschap van de Etna is de route die vanaf Cantania start. Via Nicolosi –dat overigens de beste uitvalsbasis is voor bezoeken aan het Parco dell’Etna- rijd je naar Zafferana Etnea. Daarna rijd je door een wijngebied om vervolgens koers te zetten naar de kust. Taormina vormt het eind van deze route. Zafferana Etnea ligt in het oosten van het Parco dell’Etna en loopt helemaal naar de top van de Etna.

3. Via Appia

De Via Appia is een oude handelsweg en één van de oudste wegen van Rome. De weg vormde de belangrijkste toegang tot de stad en werd gebouwd voor het transport van goederen tussen de hoofdstad en de regio Campanië, om precies te zijn Brindisi. Op sommige stenen zie je zelfs nog de karrensporen. De Via Appia heeft een totale lengte van ruim vijfhonderd kilometer en bestaat uit twee delen: één voor auto’s en één autovrij gedeelte. Waar vroeger de pelgrims en handelaren liepen, is het nu jou beurt om deze romantische route te ontdekken.

4. Langs de kleurrijke Amalfikust

De route naar de Amalfikust brengt je naar een bestemming die in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst prijkt. Hij behoort zonder twijfel tot de mooiste kustlijnen van Europa. De helderblauwe zee, steile kliffen en kleurrijke dorpjes vormen een uniek plaatje. Dorpjes als Positano, Amalfi, Ravello en Maiori hebben stuk voor stuk culturele schatten voor je in petto. Dat de regio vroeger welvarend was, zie je aan de oude villa’s en bijbehorende tuinen die je niet zelden uitzicht bieden op de hele kustlijn.

Eén van de mooiste autoroutes ter wereld

Niet alleen is de Amalfikust zelf tot Werelderfgoed benoemd, de weg die erlangs loopt heeft ook een bijzondere status. Deze is namelijk uitgeroepen tot één van de mooiste autoroutes ter wereld. Autorijden is er niet echt aan te raden voor beginnende bestuurders, aangezien er voor elke richting slechts één rijbaan is en de haarspeldbochten niet mals zijn. De afgronden doen je af en toe duizelen, net als het rijgedrag van de locals. Weet je dit alles naast je neer te leggen, dan ga je een heerlijk sensationele autotocht tegemoet!

5. La Grande Strada delle Dolomiti

De Grande Strada delle Dolomiti is een route van ongeveer 100 kilometer lang in de oostelijke Dolomieten. Deze route in de Italiaanse Alpen is een voormalige handelsroute. De charmante, kleine dorpjes te midden van al het natuurschoon leveren een prachtig plaatje op. De weg, die ook wel SR 48 of Strada Regionale delle Dolomiti wordt genoemd, loopt door drie Italiaanse provincies, waar ook nog eens drie verschillende talen worden gesproken. Zo wordt deze fly drive ook nog eens een bijzondere culturele ervaring.

Plaats een reactie