5x unieke activiteiten & uitstapjes

De zomervakantie staat voor de deur. Wat gaan we doen? Doe eens iets unieks en kies uit één van deze 5 unieke activiteiten voor een bijzonder leuk dagje uit. Jij kan vast wel wat vakantie inspiratie gebruiken!

Loop een blotevoetenpad

De naam verklapt het al, een blotevoetenpad is een looproute speciaal gemaakt om met blote voeten te lopen. Dit klinkt misschien erg hippie-achtig, maar dit is het heus niet. In Nederland worden steeds meer van dit soort voetvriendelijke paden aangelegd en je vindt ze inmiddels in elke provincie. Want eerlijk is eerlijk hoe fijn is het om met je blote voeten over het gras en zand te lopen?

Grotbiken

Wist je dat je in de Limburgse mergelgrotten, nabij Maastricht, een mountainbike tocht kan maken? Samen met een gids trotseer je het aardedonkere en muisstille gangenstelsel, dat zich tientallen meters onder de grond bevindt. Spannend is het dus zeker! Combineer deze unieke activiteit met een heerlijk weekendje weg in Limburg. Doe er verstandig aan en boek een last minute om voordeliger uit te zijn.

Geocachen

Ken je het fenomeen ‘geocachen’ al? Nee? Dan wordt het de hoogste tijd om hier kennis mee te maken, vooral als je een avontuurlijke puzzelliefhebber bent. Wereldwijd zijn er miljoenen geocaches verstopt, dus ook dicht bij jou in de buurt. Misschien wel in het parkje om de hoek of onder die ene brug waar je elke dag overheen fietst. Op de Geocache-map kun je zien waar deze ‘schatkistjes’ liggen. Met een GPS of je telefoon op zak ga je op pad.

Ballonvaren

Dit is een echte bucketlist klassieker.  Tijdens een ballontochtje zie je de wereld van een ander perspectief, ervaar je rustgevende stilte en geniet je van een adembenemend uitzicht. Ook brengt het de nodige spanning met zich mee! Oftewel, dit is een belevenis die je moet hebben ervaren.

Wandelen met alpaca’s

Een wandeltochtje maken met alpaca’s is helemaal in! Verschillende boerderijen in Nederland organiseren dit soort tripjes, dus vast ook bij jou in de buurt. Tijdens de wandeling krijg je vaak veel gelegenheid om foto’s te maken, want wie wil nou niet een selfie maken met een alpaca?

Plaats een reactie