6 voordelen van vakantie in eigen land

Urenlang in de file of aan het wachten op het vliegveld, dat zijn vaak de minder leuke onderdelen van je vakantie. Wat zou het toch heerlijk zijn om binnen twee – drie uur op bestemming aan te komen en te genieten van een welverdiende vakantie. Dat kan! Wat dacht je van een vakantie in eigen land. Voor het echte vakantiegevoel hoef je echt niet altijd de grens over. Je ontdekt de mooiste plekjes vaak dichterbij dan je denkt en misschien heb je al meer gezien in het buitenland dan in je eigen land. Nederland kent prachtige natuurgebieden, mooie steden, heeft een kustlijn van maar liefst 450 kilometer met fraaie stranden en bezit ook nog een paar fantastische eilanden die alleen per boot te bereiken zijn.

Daarnaast zien we de laatste jaren ook een trend van warme zomers met veel goed weer. Er zijn ook veel locaties beschikbaar waardoor een last minute vakantie in Nederland vaak goed te boeken is. Op vakantie gaan in eigen land heeft een heleboel voordelen die we graag met je delen.

1. Korte reistijd

Een groot voordeel van vakantie in eigen land is dat je niet ver hoeft te reizen. Reis je van het noorden naar het zuiden of andersom dan is de maximale reistijd ongeveer vier uur en reis je westen naar het oosten of andersom dan is de reistijd maximaal drie uur. Maar ook met een reistijd van minder dan twee uur waan je je al in een hele andere omgeving dan je misschien gewend bent. De reistijden binnen Nederland zijn goed te doen en zorgen daardoor voor minder stress onderweg. Midden in de nacht opstaan is niet nodig en je kunt vertrekken wanneer je zelf graag wil. Je hoeft alleen rekening te houden met de spitsuren in het verkeer.

Een ander voordeel van de korte reistijd is dat je ook weer snel thuis bent, mocht er onverhoopt iets gebeuren waardoor je eerder naar huis moet of wil. Je bent niet verbonden aan vliegtickets of aan tussenstops met de auto bij een verre reis.

2. Vrienden en familie kunnen op bezoek

Als je besluit om je last minute vakantie in Nederland door te brengen is het extra leuk dat vrienden of familie langs kunnen komen op jouw vakantieadres. Ga je in het buitenland op vakantie, dan ligt de drempel voor familie of vrienden een stuk hoger dan wanneer je op een camping of in een huisje op een vakantiepark in Nederland verblijft. Gezellig samen barbecueën en borrelen op de camping bijvoorbeeld! Wellicht zit een overnachting er ook nog wel in als de vakantielocatie groot genoeg is.

3. Ontdek de Nederlandse cultuur

In Nederland vind je talloze interessante musea. Musea met kunst om iets te leren over de kunstgeschiedenis van (onder andere) Nederland, maar ook musea die je iets leren over de Nederlandse geschiedenis. Of een museum dat je een inkijkje biedt in de ontwikkeling van de media. Allemaal super interessant! Daarnaast heeft Nederland ook een hoop prachtige paleizen en kastelen die een bezoek meer dan waard zijn. Voor de musea moet je vaak wel in de buurt van enkele steden zijn. In Amsterdam vind je de meeste musea van ons land terug.

4. Nederland kent een prachtige natuur

Nederland kent een aantal prachtige natuurgebieden zoals de Biesbosch, de Hoge Veluwe, de Utrechtse Heuvelrug en ga zo maar door. In of vlak bij deze natuurparken bevinden zich leuke accommodaties om te verblijven om nog langer van de natuur te kunnen genieten. Ga je liever naar het strand, dan kent Nederland een heleboel mooie, maar ook verschillende stranden. Ben je op zoek naar rustige stranden? Denk dan eens aan één van de Waddeneilanden of de stranden in de provincie Zeeland. Op zoek naar de leukste strandtentjes? Dan ben je van Kijkduin tot aan Noordwijk en verder aan het juiste adres. Genoeg keuze en afwisseling!

5. Geen vreemde taal

Nog een ander bijkomend voordeel van op vakantie in eigen land is dat je je verstaanbaar kunt maken in je eigen taal. Zo weet je in de supermarkt altijd wat je koopt en kun je altijd de weg vragen wanneer je na een lange fietstocht de weg niet meer kunt vinden. Het leuke hieraan is ook dat je makkelijker nieuwe vriendschappen sluit op vakantie. Wellicht wonen de nieuwe vakantievrienden dicht in de buurt en kunnen jullie elkaar vaker opzoeken!

6. Duurzamer reizen

Als laatste, maar zeker niet minder belangrijk, voordeel is dat je met een vakantie in eigen land minder CO2 uitstoot dan wanneer je per vliegtuig of per auto naar het buitenland reist. Wil je nog meer bijdragen aan het klimaat? Controleer dan of je met het openbaar vervoer op de plek van bestemming kunt komen. Nederland heeft een zeer uitgebreid aantal spoorlijnen en buslijnen die je (bijna) altijd op de plek van bestemming kunnen brengen. Bijkomend voordeel van het reizen met openbaar vervoer is dat je onderweg alvast wat research kunt doen naar de omgeving, geen files hebt, je niet zelf op de weg hoeft te letten en daardoor ontspannen op de plek van bestemming aan komt.

Hopelijk hebben we je met bovenstaande tips kunnen overtuigen om een last minute vakantie in Nederland te boeken. We hopen uiteraard dat het een vakantie wordt om nooit te vergeten!

Plaats een reactie