De 7 leukste attracties in Bobbejaanland

Bobbejaanland is het bekendste pretpark van België. Vanuit Nederland is Bobbejaanland ook goed te bereiken met de auto. Ook zeer geschikt om als schoolreisje heen te gaan, want Bobbejaanland heeft voor iedereen een passende attractie.

1. Typhoon achtbaan, vetste achtbaan van Bobbejaanland

Typhoon achtbaan in BobbejaanlandDe Typhoon is een spannende en snelle achtbaan met loopings en dubbele schroevendraaiers. Ook staat deze achtbaan er om bekend dat hij de allersteilste afdaling van heel België heeft. In deze achtbaan in Bobbejaanland krijg je een heuse adrenalinekick. De Typhoon is dan ook niet geschikt voor watjes. Als je groter bent dan 1.25 meter mag je in deze attractie. Dus ben jij een adrenalinejunkie? Dan is dit een van de attracties in Bobbejaanland die je zeker niet mag missen tijdens je bezoek!

2. Indiana river

De Indiana river is al een wat oudere attractie. Maar deze indoor boomstam-waterbaan blijft een mooie en leuke attractie waar je in mag als je langer bent dan 1 meter. In deze boomstam attractie word je meegenomen door een compleet oerwoud. De decoraties zijn prachtig, en de spanning stijgt als je een van de vele splashes in de Indiana river ziet aankomen. Pas op! Je kunt nat worden in deze attractie!

3. The forbidden caves

Deze splinternieuwe attractie is een familie attractie waar je vanaf 1 meter in mag. In deze ride ga je door de misterieuze mijnen van Jasper Dubois. Er staat een ongelofelijk avontuur op je te wachten in The forbidden caves. Deze ride is een simulator en ride in 1, waardoor je een ongekende ervaring te wachten staat.

4. El Rio

De El Rio is een outdoor waterattractie. In deze bumperboats kan je goed nat worden door al het opspattende water. Je gaat door ruige draaikolken in deze intense familieattractie. Ga vooral in deze attractie als het warm weer is. Het opspattende water kan voor voldoende verkoeling zorgen! Vanaf 1.20 meter ben je geschikt om in deze attractie te gaan. Elk bootje bied plaats aan 9 personen.

5. Mount Mara

Mount Mara is een van de eerste achtbanen die gebruikt maakt van de Samsung Gear VR-brillen. Door in deze achtbaan te gaan zitten met een VR-bril op, waan je je in een heuse vulkaan. Doordat de VR-bril een motionsensor heeft volgt deze de bewegingen van je hoofd, en kan je in de achtbaan alle kanten op kijken. Door deze unieke ervaring in Mount Mara krijg je nog meer het gevoel dat je écht in een vulkaan bent!

6. Naga Bay

De Naga bay achtbaan is voor echte die-hards! Deze 360 graden rollercoaster is een zeer extreme achtbaan die je alle kanten op laat draaien. In de Naga bay kan je goed misselijk worden als je hier niet tegen kan. De minimum lengte voor deze attractie is 1.20 meter. En je kunt met 4 personen in een karretje. Let op, deze achtbaan heeft een maximum lengte van 1.95 meter.

7. Nightmare motel

Nightmare motel is een escape room die zich in het park van Bobbejaanland bevindt. In deze spannende escape room kan je met maximaal 5 personen proberen te ontsnappen uit dit griezelige motel. Deze attractie is een combinatie van een tour en een spookhuis. Nadeel van het Nightmare motel is dat er voor het gebruik van deze attractie € 5,- extra entree gevraagd word.

Overnachten in de buurt van Bobbejaanland

Bobbejaanland ligt niet voor iedereen dicht in de buurt. Daarom kan het interessant zijn om je bezoek aan Bobbejaanland te combineren met een overnachting. Er zijn verschillende opties, zo kan je bijvoorbeeld een huisje huren in België zodat je na een lange dag in Bobbejaanland niet meer terug hoeft te rijden. Er zijn ook verschillende hotels in de buurt te vinden.

Ben jij een pretpark fan?

Lees dan meer over Bobbejaanland en andere pretparken.

Plaats een reactie