7 Websites en apps voor goedkope vliegtickets

Bijzonder veel mensen houden er van om met het vliegtuig op vakantie te gaan. Het boeken van vliegtickets kan echter reeds een behoorlijke hap nemen uit je beschikbare reisbudget. Omwille van deze reden is het altijd de moeite waard om op zoek te gaan naar de voordeligste vliegtickets die voor de door jou gewenste vlucht worden aangeboden. Dat lijkt op het eerste zicht misschien niet zo eenvoudig, maar dat is het eigenlijk wel degelijk. Verschillende websites en mobiele applicaties maken het immers mogelijk om in een handomdraai de meest goedkope vliegtickets op de markt niet alleen te vinden, maar ook te boeken. Wij stellen op deze pagina alvast 7 websites en apps voor goedkope vliegtickets aan je voor.

1.) De website Cheaptickets.nl

Sinds jaar en dag is Cheaptickets.nl één van de bekendste vergelijkers van vliegtickets op het internet. Door gebruik te maken van het systeem van deze website kan je niet alleen meteen de voordeligste vliegtickets vinden, maar ook boeken. Je ontvangt na betaling ook meteen de bevestiging en alle nodige informatie over jouw vlucht(en). Wie snel en eenvoudig de goedkoopste vliegtickets wil boeken is daarvoor bij Cheaptickets.nl zeker aan het juiste adres.

2.) De website Momondo

Momondo staat er sinds jaar en dag om bekend stelselmatig het internet af te zoeken naar de voordeligste vluchttarieven. Het systeem van Momondo slaagt er in om in slechts enkele seconden tijd de vluchttarieven op honderden verschillende websites met elkaar te vergelijken. Vervolgens ontvang je een duidelijk vluchtschema van alle luchtvaartmaatschappijen welke de gewenste vlucht kunnen aanbieden. Dit uiteraard samen met de voordeligste tarieven die er aangeboden kunnen worden. Een link brengt je vervolgens tot op de website van de luchtvaartmaatschappij in kwestie waarna je meteen de gewenste boeking kan doen. Momondo beschikt eveneens over een bijzonder interessante en praktische mobiele applicatie.

3.) De website TicketSpy

Het is algemeen bekend dat luchtvaartmaatschappijen naar hartenlust kunnen “spelen” met de tarieven die ze aanbieden voor hun vliegtickets. De exacte kostprijs die je moet betalen voor bepaalde vliegtickets wordt altijd bepaald aan de hand van de bezetting van het vliegtuig. Dit zorgt er voor dat de tarieven die worden aangerekend steeds aan (stevige) veranderingen onderhevig zijn. De website TicketSpy houdt deze veranderingen allemaal voor je bij. Op deze manier kan je pas echt altijd rekenen op de laagste prijsgarantie voor het vliegticket welke je wenst te boeken.

4.) De website HolidayPirates

Nog een razend interessante website voor mensen die graag vliegtickets tegen absolute bodemprijzen willen boeken is ‘HolidayPirates’. Deze website staat er bovendien eveneens om bekend aandacht te hebben voor zogenaamde ‘error fares’. Dit zijn prijzen die online worden gezet, maar eigenlijk een fout zijn van de achterliggende luchtvaartmaatschappij. Dit kan in de praktijk werkelijk zeer gekke proporties aannemen. Voor een paar honderd euro naar Amerika of Azië vliegen? Of voor een peulenschil in businessclass vliegen? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden en de website HolidayPirates.com zoekt het voor je uit!

5.) De mobiele applicatie Hopper

Hopper is ongetwijfeld één van de bekendste mobiele applicaties voor het vinden van de voordeligste vliegtickets. Op basis van de bestemming die je invoert schotelt ze je een overzichtelijke kalender voor waarop de voordeligste dagen om te vliegen zijn terug te vinden. Je kan met de app bovendien ook speciale reminders instellen. Ben je van mening dat de vlucht die je wenst te boeken momenteel overal te duur is? Dan kan je dit aangeven aan Hopper. De mobiele applicatie brengt je vervolgens door middel van een pushbericht op de hoogte van het moment waarop je het gewenste vliegticket het voordeligst kan boeken.

6.) De mobiele applicatie Skyscanner

Zou je graag een bepaalde reis willen boeken, maar heb je nog geen concrete bestemming in gedachten? Wil je er bovendien zeker van zijn dat je de vliegtickets naar deze bestemming kan boeken tegen de scherpst mogelijke prijs? In beide gevallen is het de moeite waard om gebruik te maken van de mobiele applicatie ‘Skyscanner’. Je kan in deze app zelfs perfect je vooropgestelde reisbudget aangeven zodat de app voor jou de beste keuze kan aanbieden. Ook voor Skyscanner geldt dat het mogelijk is om een prijsalarm in te stellen.

7.) De mobiele applicatie KAYAK

KAYAK vertoont in principe grote gelijkenissen met Skyscanner. Dit gezegd zijnde doet ze bovendien ook dienst als een handige assistent zowel voor als tijdens het boeken van een vlucht. De app zorgt er bovendien voor dat haar gebruikers altijd up 2 date worden gehouden. Zo worden er niet alleen notificaties gegeven met betrekking tot de vluchtstatus, maar ook mogelijke wijzigingen van de gate en bagageclaim ontsnappen niet langer aan je aandacht. Daarnaast zorgt KAYAK er eveneens voor dat je op de luchthaven kan rekenen op een handige navigatie en wordt er een inschatting gemaakt van de wachttijd waarmee je rekening moet houden aan de douane. Ook in KAYAK zijn prijsalarmen in te stellen.

Plaats een reactie