Aantal geboekte reizen voor herfstvakantie 2021 groeit

Het aantal geboekte reizen voor de herfstvakantie in 2021 is de afgelopen periode fors toegenomen. Consumenten hebben zichtbaar vertrouwen in de dalende cijfers, waardoor zij niet verwachten dat er op korte termijn een nieuwe lockdown volgt. Het is niet de enige reden dat veel Nederlandse gezinnen een vakantie boeken voor het najaar. Ook balen zij van het beperkte aantal zomerse dagen in de afgelopen zomer. Met name het hoge aantal dagen waarop ergens in Nederland meer dan 50 millimeter regen viel valt op in vergelijking met andere jaren. In het bijzonder, omdat de maand juli juist veel mooier was dan voorheen! De gemiddelde temperatuur lag op zo’n 18 graden Celsius.

Vakantie mag dit jaar wat luxer zijn

Mensen die voor een vakantie in het najaar gaan, kiezen vaker voor een luxere accommodatie. Onder meer een vakantiehuis met jacuzzi is populair. Deze trend is in lijn met het feit, dat veel Nederlandse huishoudens meer geld op hun spaarrekening hebben staan dan voorheen. Ze kozen er de afgelopen twee zomers voor om thuis te blijven, waardoor het vakantiegeld werd opgespaard. Nu het eindelijk weer mogelijk is om binnen Europa op vakantie te gaan, nemen gezinnen het er even goed van! Het advies blijft wel om de kleurcodes van Europese landen in de gaten te blijven houden voorafgaand aan en tijdens een vakantie.

Gezinnen stelden vakantie afgelopen zomer uit

Het is niet gek dat het aantal boekingen voor de herfstvakantie fors is toegenomen. Veel gezinnen besloten de zomervakantie over te slaan. Een vaak gehoord argument is het feit, dat tieners in gezinnen niet volledig gevaccineerd waren deze zomer. Zij konden pas na de zomer hun tweede prik laten zetten in veel gevallen. Niet alleen het verplicht testen bij vertrek en terugkomst ervaren gezinnen als een vervelende last. Ook bracht het niet volledig gevaccineerd zijn gezondheidsrisico’s met zich mee. Het is vervelend wanneer een kind in een ziekenhuis in het buitenland komt te liggen. In het najaar kunnen tieners volledig gevaccineerd zijn, wanneer zij de prikken laten zetten.

Reis naar Amerika of Australië nog niet mogelijk

Helemaal vrij zijn mensen nog niet bij het uitkiezen van hun vakantiebestemming. Zo is het onder meer niet mogelijk om naar Australië of de Verenigde Staten te reizen. Het zijn normaliter populaire bestemmingen onder Europese vakantiegangers. Beide landen houden de grenzen gesloten in de komende periode. De hoop is dat een reis naar deze landen in het voorjaar van 2022 weer mogelijk wordt. De reden dat de grenzen gesloten blijven zit in het feit, dat de vaccinatiegraad aldaar veel lager is dan in Europese landen. Men wil voorkomen dat Europese toeristen de lokale bevolking besmetten en daarmee indirect zorgen voor een toenemende druk op de zorg in deze landen.

 

Plaats een reactie