Afwisselende hoogtepunten in en rondom Innsbruck

Ontdek de charme van het Oostenrijkse Innsbruck, hoofdstad van Tirol, en laat je verrassen. Deze gezellige historische stad is veelzijdig in zomer en winter en ligt middenin een schitterende omgeving met bergen en meren. Wandel door het charmante centrum met de brede winkelstraten, leuke boetieks en gezellige terrassen naar de kleurige huizen langs de rivier de Inn. Ervaar de grandeur van het Habsburgse Rijk in de 18e eeuw naast moderne architectuur. Alles in Innsbruck is op loopafstand en en snel bereikbaar: binnen een half uur vanaf het kabelbaanstation in de binnenstad geniet je van een panoramisch uitzicht over stad en omgeving. In de bergen rondom kun je op verschillende niveaus wandeltochten, fietsen en wintersporten maken. De naburige meren zorgen voor verkoeling in de zomer en er zijn volop leuke activiteiten voor kinderen. Veelzijdig Innsbruck gaat in je hart zitten.

In Innsbruck wandelen langs indrukwekkende historische gebouwen

Hoogtepunten in het historische centrum zijn de prachtig gerenoveerde Hofburg, de residentie van de Habsburgse heersers en het indrukwekkende met bronzen beelden omringde praalgraf van keizer Maximilian I in de Hofkerk. Beklim de 51 meter hoge stadstoren voor een prachtig uitzicht over het centrum en de 18e-eeuwse triomfboog. Een kindvriendelijk museum over deze tijd is gevestigd in het beroemde pand met het Gouden Dak. Kasteelliefhebbers kunnen verder Slot Ambras boven de stad bezoeken met idyllische tuin en speeltuin. In de stad vind je ook veel groen, bijvoorbeeld het Rapoldi Park en de Botanische Tuin. ‘s Avonds heb je keuze uit allerhande restaurants en cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het theater en muziekcentrum.

Een charmante stad tussen bergen vol van sportieve activiteiten

Ten noorden van Innsbruck en indrukwekkend zichtbaar vanuit de stad ligt het imposante gebergte de Nordkette, een geliefd skigebied en in de zomer populair bij mountainbikers, klimmers en wandelaars. Neem de kabelbaan, een staaltje van moderne architectuur, naar de verschillende niveaus en geniet van een spectaculair uitzicht over stad en omgeving op ruim 2000 meter hoog. Bij station Seegrube bevindt zich het Panorama restaurant waar een zomerse wandelroute van 25 minuten is uitgezet. Ten zuiden van Innsbruck ligt de gezinsvriendelijke Muttereralm met eenvoudige wandel- en fietsroutes, een avonturenpark en waterspeelplaats voor kinderen. Ga eens omhoog met de kabelbaan en race terug naar beneden op een driewielige kart langs de route die ‘s winters de rodelbaan is. Sport of Ontspanning – Beide zijn mogelijk in Innsbruck! Verkoeling vind je in openluchtbaden en meren in de buurt.

Een fijne zomervakantie bij Innsbruck op een naburige camping

Hotels en campings voor je verblijf in en om Innsbruck vind je op deze website onder de kop Bestemming. Kies bijvoorbeeld uit hotels voor families, sportievelingen of wellness-liefhebbers. Een aanrader bij de campings nabij Innsbruck is die bij de Natterer See met allerlei activiteiten voor kinderen. Kies bijvoorbeeld een safari lodge tent met overdekt lounge terras. Ben je al enthousiast over Innsbruck?

Plaats een reactie