All inclusive vakantie? Waar moet je op letten?

Heerlijk onbezorgd op reis en niet aan geld hoeven te denken, dat kan met een all inclusive vakantie. Op het moment dat ik dit typ ben ik in Alanya op een ultra all inclusive resort. Heerlijk aan het genieten van de Turkse zon. Dit is het moment om jullie te vertellen waar ik op heb gelet bij het kiezen van een ultra all inclusive vakantie.

All you can eat?!

All inclusive hotel buffetBekijk de tijden waarop je kan en mag eten. Wat biedt het hotel of resort aan qua eten? Zit er bijvoorbeeld ook een a-la-carte diner bij eenmaal bij jouw verblijf? Heb je de mogelijkheid om snacks te eten of regelmatig een ijsje pakken? Bekijk de foto’s van hotel goed, en dan niet die bij de aanbieder bijgeleverd worden. Ga het hotel opzoeken via socialmedia, dus Facebook, Instagram, en vooral op Tripadvisor. In de reviews wordt vaak ook geschreven over het eten, bekijk deze ook goed maar let wel op relevante informatie en dus niet reviews van 3 jaar geleden. De recente reacties zijn het belangrijkste. Maak een beslissing met hetgeen jij graag bij je all inclusvie hotel wil hebben met het eten en of er voldoende momenten voor je zijn om te kunnen eten.

Drank, drank & drank

Drank in een all inclusive hotelWanneer nuttig je graag een drankje? Ben je een party animal of iemand die op zijn tijd van een glaasje wijn geniet? Wil je feesten tot de late uurtjes? Dan is een ultra all inclusive een beter idee voor jou. Op het verschil tussen een ultra all inclusive en all inclusive kom ik later terug. Ga je met een groep vrienden, dan heb je vaak een andere vakantie dan dat je romantisch met zijn tweeën. Overleg dus met degene met wie je gaat wat jullie belangrijk vinden. Let wel op dat er ook mensen bij zijn die flink misbruik maken van de drank bij een all inclusive, en (zoals hier) om 10:30 al aan de whiskey-sprite zitten.

Faciliteiten bij je all inclusive resort

Zwembad bij je all inclusive hotelWaar wil jij GRATIS van kunnen genieten in het hotel of resort? Ja gratis met hoofdletters, we blijven tenslotte Nederlanders. Wat zit er qua faciliteiten allemaal bij? Wat wil je dat er bij zit? Vaak kun je bij het zoeken van een hotel al een aantal opties aangeven. Bijvoorbeeld dat er een zwembad bij zit, een fitness, airco, gratis Wi-Fi, etc. Vaak zijn er bij het hotel ook andere faciliteiten die niet overal standaard bij zitten. Zoals een gratis taxibusje richting het centrum of de mogelijkheid om te squashen. De keuze is reuze, zorg dus dat jij weet wat je er perse bij wilt hebben. Soms moet je voor sommige zaken ook bijbetalen, kijk of je het bedrag dat hiervoor staat de moeite waard vindt voordat je iets boekt.

Hoe ver van het centrum?

Hoe ver ligt het hotel van het centrum af? Let hierop bij het boeken. Wil je snel het centrum in kunnen gaan of ben je van plan om niet van het resort af te komen. Blijf vooral bij jouw doel van een vakantie vieren. De een zit liever dichterbij de zee dan bij het centrum. De ander vindt het belangrijk om met gemak het centrum in te kunnen met bijvoorbeeld een taxiservice of een transferbusje van het hotel.

De reviews op internet

all inclusive beoordelingLees de reviews, (maar soms echt met een grote knipoog). Laat je niet afleiden door een negatieve review! Het is namelijk menselijk om eerder een negatieve review te plaatsen dan een positieve. Bij een negatieve review vinden de mensen het belangrijk om mee te geven wat er allemaal niet goed was en zijn zelfs de kleine dingen vaak de druppel. “Er lagen zelfs geen lepeltjes meer bij het dessert”. Soms ook zelfs vermakelijk om te lezen. Hoe serieus moet je ze dan nemen? Nou, bekijk vooral de meest recente reacties. En durf soms een gok te wagen. Mocht de gok verkeerd zijn, schrijf er dan vooral een review over en andersom ook!

Verschil tussen all inclusive en ultra all inclusive

Daar kan ik heel kort over zijn. Het zijn de tijden waarop jij kan eten en drinken. Plus wat je allemaal kan eten en drinken. Bij ultra all inclusive kan jij bijvoorbeeld 24 uur per dag drank bestellen, terwijl je dat bij een all inclusive niet kan doen. Bij ultra all inclusive zit er vaak ook de mogelijkheid om in een a-la-carte restaurant te eten, maar dit is in sommige gevallen ook mogelijk bij een all inclusive. Verder zijn er de faciliteiten die bij ultra all inclusive zijn inbegrepen soms iets meer.

Boek je activiteiten zelf

Massage tijdens je all inclusive vakantieVaak als je aankomt bij het hotel is er dezelfde dag of de dag erna een bijeenkomt met de reisleiding. Ze bieden je dan vaak allerlei activiteiten aan om te doen. Meestal is het goed om vooraf te kijken wat deze activiteiten kosten als je ze zelf boekt. In het hotel waar wij zitten zijn sommige activiteiten met 2 personen nog goedkoper en uitgebreider dan dat we ze via de reisleiding hadden geboekt. Betaal bij de activiteiten ook altijd in de lokale valuta, dit is vaak een stuk voordeliger dan het betalen in Euro’s. Wij waren voor een hamam, pedicure, 1 uur durende massage en shellac nagels op handen en voeten (alleen voor mij, niet voor mijn vriend natuurlijk) omgerekend €100,- kwijt, terwijl een hamam alleen al € 77,- p.p. kostte via de reisorganisatie.

Ga vergelijken!

Vergelijk je resort of hotel op verschillende sites! Laat je favorieten open staan in een apart tabblad. Vervolgens heb jij verschillende favorieten in jouw lijstje staan. Dan is het simpelweg wegstrepen van verschillende hotels die je het minst bevallen. Wat is het belangrijkste? Wat is de prijs? Hoe is de ligging van het hotel? Let er goed op wat je allemaal bij je boeking krijgt. Het vergt veel speurwerk, maar het is de moeite allemaal waard als je er een lekkere vakantie aan overhoudt!

1 gedachte over “All inclusive vakantie? Waar moet je op letten?”

  1. Nuttig dank je. Zeker het verschil tussen all inclusive en ultra inclusive
    Had ik nooit van gehoord.
    Ik ga nu ook beter de omgeving ontdekken. En even checken hoe openbaar vervoer is of dat auto huren voordeliger is.

    Beantwoorden

Plaats een reactie