Alles wat je moet weten als je op vakantie wil naar Dubai

Ben je toe aan een ander soort vakantie? Maar wil je wel veel zon en genieten van een andere cultuur? Dan is Dubai de ideale vakantiebestemming om te gaan ontdekken. Het toerisme in Dubai neemt nog steeds toe aangezien er steeds meer toeristen nieuwsgierig zijn naar Dubai. Ook zaken als de Grand Prix en andere evenementen die hier gehouden worden dragen bij aan de populariteit van Dubai. Met onderstaande informatie en tips over een vakantie in Dubai geven we je alle informatie die je nodig hebt om te genieten van deze schitterende vakantiebestemming. Ook geven we je alle hoogtepunten van Dubai die je gezien of gedaan moet hebben.

Over Dubai

Dubai is een van de in totaal zeven Verenigde Arabische Emiraten en de hoofdstad is tevens Dubai genaamd. Het Emiraat Dubai is meer westers georiënteerd dan de overige emiraten en dat maakt deze bestemming dan ook meer aantrekkelijk voor toeristen. Luxe, luxe en nog eens luxe dat kan je van een vakantie in Dubai verwachte, het is dan ook niet voor niets dat de meeste vijf sterren hotels zich bevinden in Dubai.

Het klimaat in Dubai

Aan zon is geen gebrek in Dubai. In de zomermaanden kunnen de temperaturen rustig de 50 graden halen (en dat in de schaduw!). De luchtvochtigheid is er ook hoog en dit kan er voor zorgen dat het benauwd aanvoelt. Dubai is dan ook voor veel toeristen meer geschikt als winterbestemming omdat de temperaturen dan een zeer aangenaam niveau hebben tussen de 25 en 35 graden.

Zeven sterren hotel

Burj al ArabDe Burj al Arab is het enige hotel ter wereld dat beschikt over zeven sterren. Hierdoor is dit hotel voor de gemiddelde toerist dan ook onbetaalbaar om als onderkomen te boeken tijdens je vakantie in Dubai. Alleen de aanwezigheid van dit enorme hotel geeft al aan dat het in Dubai vooral draait om luxe en weelde. Je kunt het hotel wel bezoeken als je het prachtige gebouw in de vorm van een zeilschip wil bewonderen.

Jumeirah Moskee

Een van de meest bekende bezienswaardigheden in Dubai is de Jumeirah Moskee. Het is de enige moskee in Dubai waar niet-moslims worden toegelaten, waarbij er een aantal keren per week een rondleiding wordt gegeven. De Jumeirah Moskee is één van de vele mooie excursies in Dubai die je kan beleven.

Skiën in Dubai

Tijdens de zonvakantie gaan skiën in Dubai. Hoe raar kan het zijn, maar zeker mogelijk in de gigantische indoor skihal met een schitterende skipiste. Deze gigantische indoor skipiste is te vinden de Mall of the Emirates, wat een van de grootste winkelcentra ter wereld is. Als je hier toch bent raden we je ook aan het enorme aquarium in het winkelcentrum te bezichtigen.

Andere excursies

Er is een ruim aanbod van excursies zoals het maken van een jeepsafari in de binnenlanden van Dubai of een excursie op de rug van een kameel. De Dubai Creek excursie biedt alle mogelijkheid om een watertaxi te nemen en Dubai eens van de andere kant te bekijken. Al met al is er te veel om op te noemen te zien in Dubai. Dus plan vooraf goed welke zaken je wil gaan bezichtigen en hoeveel tijd je hebt.

Palmeneiland

Bij veel mensen is Dubai bekend om de aanleg van het palmeneiland in zee waarbij eilandjes gecreëerd zijn in de vorm van palmbomen waar diverse beroemdheden inmiddels een huis hebben aangeschaft. En wist je dat het palmeneiland voor een deel aangelegd is door een Nederlands bedrijf?

We hopen dat je een toffe vakantie hebt in Dubai. Heb je nog tips die we vergeten zijn te noemen? Laat ze dan achter in de reacties hieronder.

Plaats een reactie