Als alleenstaande op singlereis

Recentelijk schreven we over solo-vakanties waarbij je alleen op reis gaat. Maar ben je single, alleenstaand of hoe je het ook wilt noemen en wil je juist graag met anderen op vakantie? Dan is een georganiseerde alleenstaanden reis wellicht wat voor je. Hieronder geven we een aantal tips over single reizen en hoe je de best single reis voor jezelf kunt vinden en boeken.

Alleenstaanden reizen komen steeds vaker voor

Aangezien alleenstaanden een flink deel van de vakantiegangers innemen is de reisbranche hier handig op ingesprongen. Door aan de behoefte van de alleenstaanden te voorzien met betrekking tot het op vakantie gaan kunnen zij aan veel meer mensen een vakantie verkopen. Veel alleenstaanden geven de voorkeur aan een reis met andere alleenstaanden. Ten eerste voor de gezelligheid en om de ervaring van vakantie te kunnen beleven met medereizigers. Er worden dan ook veel alleenstaanden reizen aangeboden, ook wel single reizen genoemd.

De meeste single reizen zijn relaxvakanties

Relaxvakantie voor singlesVeel mensen geven de voorkeur aan een zon- zee- en strandvakantie en dan maakt het natuurlijk niet uit of je een relatie hebt of alleenstaand bent. Er zijn veel reisorganisaties die zonvakanties voor alleenstaanden aanbieden binnen en buiten Europa. Je hebt dus volop keus als het op zonvakanties aankomt. Er zijn diverse organisaties die de mogelijkheid bieden om een kamer met een andere reiziger te delen om zo de kosten te drukken. Heb je liever wat meer privacy dan is dat natuurlijk ook vaak mogelijk. Bekijk voor het boeken wel goed wat hierin de mogelijkheden zijn en wat er bij jou vakantiegevoel past.

Rondreizen voor singles

Ook voor het type vakantieganger dat veel wil zien tijdens zijn of haar vakantie worden er single reizen georganiseerd. Als je hier van houdt is het aan te raden om mee te gaan met een rondreis  voor singles. Wat is er nu leuker dan al het prachtigs wat je onderweg tegenkomt te kunnen bespreken met reizigers die hetzelfde meemaken en ook single zijn. Dit schept toch een band en maakt het wat makkelijker om met elkaar te praten.

Ook een fietsvakantie behoort tot de opties

Fietsvakantie voor singlesFietsen door Spanje, Frankrijk of door een ander fietsvriendelijk land. Het kan allemaal als u een fietsvakantie voor singles boekt. Je hoeft zelf alleen maar te fietsen en voor de bagage wordt gezorgd. Breng je liever de nacht door in een tentje of wil je het toch iets comfortabeler en luxer overnachten in een echt bed? Beiden zijn vaak mogelijk tijdens een fietsvakantie. Een actieve vakantie waarbij je af en toe de spieren wel zal voelen. Natuurlijk is er ook tijd voor de broodnodige ontspanning en zal er af en toe een rustdag worden ingelast.

Single reizen voor jongeren

Breng je liever de vakantie door met (wat jongere) leeftijdgenoten? Dan kiest je voor een onbezorgde jongeren single reis. Zo weet je zeker dat je de tijd van je leven zult beleven. Daarnaast zijn er op dit soort reizen vaak zeer ervaren begeleiders bij die er voor zorgen dat alles vlekkeloos verloopt tijdens je vakantie. Wat is er nou leuker dan met mensen van je eigen leeftijd samen op vakantie gaan?

Excursie reizen voor alleenstaanden

Ook voor alleenstaanden is het natuurlijk mogelijk om een excursie reis te boeken waarin u in het gezelschap bent van gelijkgestemden. Namelijk andere singles die ook hun voorkeur geven om de vakantie zinvol te besteden en dingen te zien en te ontdekken in het land van bestemming.

Prijzen voor een alleenstaanden reis

Er zijn natuurlijk vakanties voor alleenstaanden in allerlei prijsklassen. Het is dus aan te raden goed te zoeken in het uitgebreide aanbod dat er is. Als je dit allemaal geregeld hebt kan de vakantiepret beginnen. En wie weet ben je wel geen single meer als je terugkomt van je reis!

Plaats een reactie