Altijd op vakantie kunnen naar je eigen chalet

Ik droom er van om ooit nog eens elk half jaar in het buitenland te kunnen wonen. Als ik verhalen hoor van mensen die een half jaar in Spanje en een half jaar in Nederland wonen word ik toch wel een klein beetje jaloers. Een vakantiehuis kopen valt op dit moment helaas niet binnen het budget, maar wie weet in de toekomst. Er is ook nog een andere oplossing als je graag elk half jaar op een ander adres verblijft: koop een chalet!

Een chalet als vakantieadres

Als je een eigen chalet hebt kan je altijd op vakantie naar je eigen vakantieadres. Het enige wat je moet doen is er naartoe reizen en zorgen dat je de financiële middelen hebt om je vaste lasten te  blijven betalen. Met een eigen chalet kan je dus in principe zo lang op vakantie als je maar wil. Je zit er aan de andere kant wel min of meer aan vast om elk jaar naar dezelfde plek op vakantie te gaan. Op zich natuurlijk geen probleem, maar voor het budget waarvoor je een chalet koopt kan je ook wel een aantal mooie reizen maken. Daarnaast is een chalet meestal niet gratis omdat je ook nog betaald voor de standplaats, onderhoud, gas/water/licht en verzekering.

Het verschil tussen een stacaravan en een chalet

Tijdens het inlezen en oriënteren kwam ik er achter dat chalets en stacaravans vaak in een adem genoemd worden. Bij een stacaravan heb ik echt een andere associatie dan bij een chalet. Daarom ben ik op onderzoek uit gegaan om het verschil te ontdekken. Het schijnt zo te zijn dat een stacaravan meestal een kant-en-klaar product is. De grote witte rechthoekige dingen zoals je ze op veel campings ziet. Natuurlijk zijn ver verschillende maten en specificaties te krijgen, maar in principe is het er een uit vele. Een chalet wordt daarentegen eigenlijk altijd op maat gemaakt en kan dus helemaal ontworpen worden naar je eigen wensen. Chalets zijn hierdoor vaak wat duurder, maar vaak ook een stuk luxer.

Keuzes, keuzes, keuzes

Het is goed om vast voorbereid zijn voor de toekomst en een doel te hebben om naartoe te werken. Op dit moment kan ik alleen de keuze nog niet maken wat ik wil. Het lijkt me prachtig om een eigen vakantiehuis te hebben in een warm en zonnig land. Maar er is ook nog zo veel wat ik van de wereld wil zien waar ik het geld ook goed voor zou kunnen gebruiken. Laten we eerst maar eens afwachten wat de toekomst brengt en hoe we er over een paar jaar voor staan.

Plaats een reactie