Antalya in vogelvlucht

Antayla is een grote stad in de gelijknamige regio in de Turkse Riviera streek. Het is een stad die al jarenlang bekend staat als één van de favoriete bestemmingen voor Europese toeristen. De redenen hoef je niet ver te zoeken, want Antayla combineert zon, zee en strand met een unieke culturele en historische achtergrond gevormd door de vele oorlogen om de strategische positie aan de Turkse zuidkust.

Lara strand

Strand van AntalyaLara strand is waarschijnlijk één van de bekendste plekjes in Antayla. Langs deze mooie kuststrook bevinden zich ontelbare hotels en resorts waar je als toerist al je wensen in vervulling ziet gaan. Mocht je in een boekhandel door ansichtkaarten bladeren, dan is de kans groot dat je een kaart van het strand in Lara wel eens in de handen hebt gehad. Op een van de mooiste stukken van het zandstrand van Lara ligt Royal Wings Lara, een prachtig 5 sterren resort met een privéstrand. Het water is helder en azuurblauw. De temperaturen zijn het hele jaar door aangenaam, met hete droge zomers en milde winters.

Het centrum van Antalya

Volg je de kust naar het westen, dan kom je in het centrum van Antayla terecht. De haven en het historische stadscentrum zijn zeker de moeite waard. In de haven kan je genieten van een drankje terwijl de boten zachtjes op en neer dobberen in het water, terwijl je in Kaleici, het oude deel van Antayla, de authentieke Ottomaanse architectuur kan bewonderen. Kaleici heeft haar historisch karakter bijzonder goed behouden, zeker wanneer je rekening houdt met de enorme hoeveelheid toeristen die de stad jaarlijks over de vloer krijgt. Verspreid over de hele stad zie je nog tekenen van de rijke geschiedenis van Antayla. Enkele voorbeelden zijn de poort van Hadrianus, de oude klokkentoren en een collectie oude moskeeën en minaretten. Ook in hedendaags Antayla valt  heel wat te beleven. Wanneer je ‘s avonds de straat opgaat, zal je zien dat de stad ook in de late uurtjes bruist van het leven.

Antalya in vogelvlucht

In onderstaande video gemaakt met een drone is de schoonheid van Antalya goed te zien.

Plaats een reactie