Attractiepark Slagharen met het gezin

Attractiepark Slagharen… In mijn beleving is het nog steeds Ponypark Slagharen; een leuk pretpark waar je ook op een pony kunt rijden. Oei, dan voel ik me best oud! Het is ook heel erg lang geleden dat ik er als kind was. Wel heb ik er absoluut leuke herinneringen aan. Tegenwoordig heet het dus Attractiepark Slagharen en heb ik twee enthousiaste jongens van 6 en 8 jaar die er graag een dagje met me naartoe gaan. Vakantieveilingen heeft me geholpen aan heel voordelige kaarten, dus let’s go!


De attracties

Het park heeft veel verschillende attracties. Wij begonnen met het reuzenrad. Altijd een succes! Daarna door naar de kabelbaan die ons aan de andere kant van het park bracht. De hoogtepunten waren wel de Apollo (zweefmolen aan een grote maan, die kende ik ook nog van vroeger) en de Mine Train, een achtbaan die niet over de kop gaat. De jongens mochten hier zonder begeleiding in. Ook wel eens fijn ?. Het aller aller engst was de Gold Rush. Een grote achtbaan die verschillende keren over de kop gaat. Alleen de oudste was (net) groot genoeg om erin te gaan. (na enige omkoping…) Daar had ik achteraf dus best spijt van. Voor mij was het lang geleden in een achtbaan en dus de eerste keer voor zoonlief. We hebben beide onze longen uit ons lijf gegild. Ach, je moet ervan houden zal ik maar zeggen…..

Verder waren er nog veel verschillende kermis-achtige attracties die goed in de smaak vallen bij de jongens. In sommige mocht de jongste zelf in, maar vaak moest er wel een volwassene mee. Prima natuurlijk, maar wel iets om rekening mee te houden. Wij waren met zijn drietjes, dus soms wel wat onpraktisch als er karretjes voor 2 zijn. Gelukkig was het park niet enorm druk, dus het voelde ok om één van de kinderen af en toe te laten wachten terwijl ik met de ander in een attractie ging. Ook is de grootte van het park goed te overzien, dus minder verdwaal risico.

Ook leuk was de 4-D Loony Tunes film. (Road Runner) Fijn om in dat koude weer om nog even naar binnen te kunnen. Maar ook de film was gewoon leuk. Verder zijn de “mascottes” van het park er ook nog. Dit zijn wasberen Randy en Rosie. Ze doen een show en de kinderen kunnen ze ontmoeten. Helemaal leuk voor de kleintjes.

Wat onze jongens ook helemaal geweldig vinden zijn de arcadehallen. Dit hebben ze tijdens onze vakantie in de VS afgelopen zomer ontdekt. Ikzelf hou er helemaal niet van, maar de jongens kunnen er uren doorbrengen……Wij hebben het gehouden bij een potje airhockey. Altijd leuk natuurlijk!

Aqua Mexicana

Naast het attractiepark is er ook nog een waterpark; Aqua Mexicana. Een zwemparadijs met veel glijbanen waar zowel binnen als buiten heerlijk gezwommen kan worden. Voor het waterpark moet je extra kaarten kopen, naast het attractiepark.

Vakantiepark Slagharen

Vind je één dag te weinig in het park of wil je ook nog de omgeving verkennen? Dan is er ook het vakantiepark. In het park zijn huisjes in verschillende formaten en toffe indianententen te huur. Natuurlijk is bij een verblijf in het vakantiepark de toegang tot het attractie- en het waterpark inbegrepen. Na het eerste bezoek aan dit park, leek dit de kinderen wel wat! Misschien een andere keer ?.

Winter Slagharen

Wij waren in de kerstvakantie in het park. Er speelde gezellige kerstmuziek en de aankleding was winters. Ook waren enkele attracties niet geopend. De meeste attracties waren wel geopend, dus we konden helemaal los! Op de website las ik dat er ook een ijsbaan zou zijn. Deze hebben we niet gevonden helaas. Na de vakantie is het park dicht gegaan. Vanaf 5 april 2019 gaan ze weer open voor het nieuwe seizoen.

Een aanrader?

Onze kinderen hebben het erg naar de zin gehad, maar gaven wel aan liever in het voorjaar of zomer een keertje terug te komen. We vonden het allemaal best fris en je bent toch de hele dag buiten. Warm aankleden (muts en handschoenen) is dus zeker geen slecht idee! Ook de wildwaterbaan (die wel open was) is dan wat aantrekkelijker. Dan is een combi met het zwemmen misschien ook wel erg leuk. Persoonlijk denk ik wel dat je er met veel kleinere kinderen minder te zoeken hebt en zou bijvoorbeeld een park als Julianatoren beter passen

Plaats een reactie