Auto huren in het buitenland do’s & dont’s

Ga je op vakantie en wil je een auto huren in het buitenland? Dan is het altijd verstandig om eerst goed te kijken waar je je auto huurt. Hieronder vind je tips om te zorgen dat het huren van een auto veranderd van een pretje in een nachtmerrie. Er zijn natuurlijk nogal wat horror-verhalen uit de wereld van het autoverhuur.

Een auto huren in het buitenland is lastig. Vaak spreek je de taal niet, of degene achter de balie spreekt jouw taal niet. Boek daarom altijd vooraf een auto in Nederland. Als je de auto hier in Nederland als reserveert weet je ook zeker dat er bij aankomst een vergelijkbare auto voor je klaarstaat als die je hier uitgekozen hebt. Soms probeert een verhuurbedrijf namelijk een duurdere auto te verhuren als je het ter plekke wil regelen. Zorg er ook altijd voor dat je via een vertrouwde website reserveert.

Do’s bij een auto huren in het buitenland

– Neem een extra verzekering die het “eigen risico” verlaagd
– Boek van te voren een huurauto
– Bekijk van te voren of een creditcard nodig is, vaak is dit nodig bij voorboeking niet altijd.
– Vergelijk tijden met inleveren van de auto (dit kan bij voorboeking)
– Vergelijk of je beter meerdere dagen de auto huurt of enkele. Meerdere dagen is vaak goedkoper.
– Controleer de auto op schade, een volle tank en op de verlichting. Iets mis? Meteen melden!
– Vraag een kopie van het (schade) rapport vooraf en vervolgens ook na controle achteraf. Op dit blad staat ook een contactnummer bij schade.
– Bekijk wat voor type klasse auto bij jouw en de reis past.
– Lees het huurcontract goed door voordat je gaat rijden. Let vooral op dat je niet dubbel verzekerd rond gaat rijden.
– Beslis goed of je voor één bestuurder betaald of toch voor beide.

Don’ts

– Zonder creditcard aankomen op bestemming om vervolgens een auto te willen huren. Vaak heb je op de bestemming wel een creditcard nodig! (Uiteraard ook een rijbewijs en geldig legitimatiebewijs).
– Auto inleveren en vervolgens meteen weg gaan. Blijf bij de controle, zorg ervoor dat als je weg gaat niet achteraf met schade wordt opgezadeld
– Schade achteraf melden. Doe dit altijd direct!

 

Plaats een reactie