Backpacken in Australië? Deze plekken mag je echt niet missen!

Waar je ook komt in Australië, echt overal is het prachtig. Van de kurkdroge rode outback tot de regenwouden in het noorden van het land, het is er werkelijk schitterend. Australië is een fantastisch land voor een roadtrip of om te gaan backpacken. De mensen zijn ontzettend vriendelijk en het hele land is perfect ingericht voor reizigers. Dus waar wacht je nog op? Pak je backpack en spring in het vliegtuig en ga het avontuur tegemoet! Om je een beetje op weg te helpen, hebben we een aantal plekken voor je op een rijtje gezet die je absoluut niet mg missen tijdens je reis. Al deze plekken kun je bezoeken per boot of (Greyhound) bus. Dus niets houd je nog tegen!

Fraser Island

Wildlife eiland Fraser Island ligt aan de oostkust van Australië. Vanuit verschillende plekken vertrekken (meerdaagse) tochten naar dit eiland. Het is zeker aan te raden om het eiland met een gids te bezoeken, want anders mis je de verborgen pareltje op het eiland. Hervey Bay is een perfecte uitvalsbasis om een dagtocht of een meerdaagse tocht naar Fraser Island te ondernemen. Een korte overtocht per ferry brengt je midden in de natuur. Op het eiland zijn nauwelijks verharde wegen en wil je het eiland verkennen, dan kan dat alleen over zandwegen per 4-wheeldrive. Op dit eiland vind je nog ongerepte natuur, levensgevaarlijke spinnen en bloeddorstige krokodillen. Klinkt spannend? Wees gerust, zolang je weet wat je moet doen (en misschien wel vooral wat je níet moet doen) dan komt alles goed! Een helderblauwe meer, een mysterieus scheepswrak en schitterende natuur. Zandwegen brengen je naar verborgen plekken en het strand is de ‘snelweg’ van het eiland. Vanwege de vele haaien wordt het afgeraden om in de zee te gaan zwemmen. Ook een prachtig uitziend riviertje dat lonkt om in pootje te baden, is af te raden. Ook alleen lopen door het bos is eigenlijk af te raden… Klinkt avontuurlijk of niet? Wij waren op slag verliefd op dit wildlife eiland en jij zult gegarandeerd ook als een blok vallen voor dit schitterende eiland waar de natuur nog écht de natuur is.

Whitsundays

In het noordoosten van Australië liggen de Whitsundays. Deze eilanden zijn adembenemend mooi en alleen al de tocht ernaartoe is de moeite waard. Net als Fraser Island is het aan te raden om een meerdaagse (boot)tocht naar de Whitsunday Islands te boeken. Vanuit Airlie Beach vertrekken verschillende boten naar de eilanden. Je kunt meerdere eilanden bezoeken, die eigenlijk allemaal even tropisch en betoverend zijn. Parelwitte stranden en ongelooflijk helder blauwe zee laten je hier volledig tot rust komen. Altijd al willen duiken in The Great Barrier Reef? Vanuit deze plek is het mogelijk! Ontdek de betoverende onderwaterwereld al duikend of snorkelend in The Great Barrier Reef. De mooiste en meest kleurrijke vissen vergezellen je onderweg. Prachtige koraalriffen deinen rustig mee met de bewegingen van de zee. En met een beetje geluk zwemt er een reusachtige zeeschildpad een eindje met je mee. ’s Avonds overnacht je aan boord van een boot. Vergeet dan niet richting het water te kijken, want als de zon achter de hemel is verdwenen, komen de dolfijnen tevoorschijn. Op jacht naar voedsel vertonen zijn de allermooiste kunstjes. En dat allemaal direct naast jouw boot! Je hoeft na dit tafereel nooit meer naar het Dolfinarium in Harderwijk, want niets kan de kunstjes van wilde dolfijnen in het paradijselijke Whitsundays evenaren.

Ayers Rock / Uluru

Eigenlijk is een reis naar Australië niet compleet zonder een trip naar het wereldberoemde Ayers Rock. Hét symbool van Australië. Ayers Rock staat ook wel bekend als ‘Uluru’, de Aboriginal naam van de reusachtige rots. De Aboriginals zien dit als een heilige plek, dus heb respect hiervoor. Deze enorme rode rots is meer dan 400 miljoen jaar oud. Je kunt er omheen lopen, maar dan ben je wel even bezig. In de omgeving kun je (kleine) musea bezoeken over de geschiedenis van de rots. Bezoek dit gebied zeker met een gids en geniet van de schitterende verhalen over de heilige rots. Verlaat deze plek pas na zonsondergang. Waarom? Wanneer de zon ondergaat, veranderd te rots van kleur. Iets dat je gezien móet hebben. Ayers Rock ligt midden in de verlaten binnenlanden van Australië. Het kan er ongelooflijk warm worden en schaduw is er nauwelijks. Neem dus voldoende water en voedsel mee of ga mee met een georganiseerde trip. Alice Springs is de meest bekende uitvalsbasis om een bezoek te brengen aan Uluru, maar houdt er rekening mee dat deze stad nog honderden kilometers verwijderd is van de wereldberoemde rots.

Kangaroo Island

Ook Kangaroo Island is weer zo’n prachtig wildlife eiland dat je alleen in Australië kunt vinden. Ook nu is het weer aan te raden om een meerdaagse tour met gids naar het eiland te boeken. Dit kun je uitstekend doen vanuit Adelaide. Op Kangaroo Island vind je alles wat je zoekt. Koalas, pinguins, indrukwekkende rotsformaties, schitterende wandelpaden, zeeleeuwen en natuurlijk kangoeroes. Vanwege de hitte komen de kangoeroes meestal pas rond zonsondergang tevoorschijn. Ga je zelf op pad met een auto rond die tijd? Pas dan goed op voor uit het niets overstekende kangoeroes! Vergeet ook niet regelmatig omhoog te kijken als je langs bomen wandelt. Talloze koala’s leven hier in het wild en rusten uit in de top van een boom. Er zijn een aantal plekken bekend waar tientallen koala’s overdag uitrusten. Hoog in de boom rusten ze uit zich al stevig vasthoudend aan de stam. Met een beetje geluk houden ze ook nog een kleintje vast. En ja, dan smelt je hart wel. Kangaroe Island is echt zo plek waar je niet meer weg wilt. Net als eigenlijk iedere andere plek die we genoemd hebben in Australië. Dus ga je backpacken in Australië? Bezoek dan zeker deze prachtige plekken.

Plaats een reactie