De Balearen, ultieme vakantie-eilanden

Als we het over de Balearen hebben dan weten de meeste mensen niet waar het over gaat. Logisch, deze naam van de eilandengroep waar dit artikel over gaat wordt haast nooit gebruikt. Toch kennen veel mensen deze eilanden en zijn er misschien zelfs al wel één of meerdere keren geweest. Als je de namen van de eilanden hieronder leest dan heb je hoogst waarschijnlijk ook wel een “oooooh” momentje. Deze eilandengroep bestaat uit 8 eilanden waarvan er 4 permanent bewoond zijn, de overige 4 zijn kleine eilanden. De westelijke Balearen heten samen de Pitiusen of Pijnboomeilanden en de oostelijke Balearen hete de Gymnesiae.

Mallorca

Valdemossa op MallorcaHet Spaanse eiland Mallorca (of Majorca), is één van de acht eilanden die samen de Balearen vormen. Mallorca is het grootste eiland van de zes, en daarmee ook één van de meest populaire bij de toeristen. Met meerdere grote badplaatsen is dit een populaire bestemming voor veel Duitsers en Engelsen. Vooral de hoofdstad Las Palmas, op het Zuiden van het eiland, is zeer in trek. Naast de mooie badplaatsen biedt Mallorca ook ruimte aan een veelzijdigheid aan cultuur. Voornamelijk de druip-grotten zijn een lust voor het oog en één van de interessantste trekpleisters van het eiland. Ook zijn er op Mallorca prachtige pittoreske dorpjes te vinden die je zeker moet gaan bezoeken als je de kans krijgt.

Minorca

Megalithische steenmonumenten op MinorcaMinorca is naast Mallorca het meest bekend eiland van de Balearen. Het eiland is ongeveer 5 keer kleiner in oppervlakte, maar nog steeds groot genoeg om je een goede vakantie te laten beleven. Opvallend is dat bijna 40% van het eiland is bebost met onder meer pijnbomen en zeedennen. Ook leuk om te bezichtigen is de grootste stad van het eiland: Ciutadella de Menorca. Daarnaast staat er op dit eiland ook de beroemde megalithische steenmonumenten Navetes en Talaiots.

Ibiza

Ook dit is IbizaWellicht het allerbekendste eiland van de Balearen is Ibiza, ook wel Eivissa genoemd door de Catlanen. Dit party eiland is bij velen bekend om zijn clubs en grote feesten. Ook veel bekende Nederlanders boeken hun vakantie op dit eiland, of zijn er omdat ze optredens moeten geven. Ook Ibiza heeft een rijke cultuur en biodiversiteit te bieden naast al dit gefeest. In de geschiedenis van dit eiland zien we sporen van de Romeinen, grieken en zelfs sporen van piraten in deze regio.

Formentera

Formentera, kleinste eiland van de BalearenHet kleinste bewoonde eiland van de Balearen is Formentera. Jules Verne beschreef dit eiland in een van zijn boeken. Daardoor is er een gedenksteen opgericht op het hoogste punt van dit kleine eiland. Dit punt is de rotskust van La Mola. De hoofdplaats van dit eiland is San Francisco de Formentera en de voertaal op het eiland is Catalaans. Het eiland is alleen per boot bereikbaar en daardoor perfect als je van rust houdt. Let wel op als je naar het strand gaat, op de meeste stranden van het eiland is naturisme toegestaan.

Zoek een accomodatie op MallorcaBooking.com

Plaats een reactie